Üniversitemiz iktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) öğretim üyesi Doç. Dr. Ümit Bulut “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesine girmeyi başardı. Stanford Üniversitesinden John P. A. Ioannidis koordinatörlüğünde ABD ve Hollanda’dan araştırmacıların yer aldığı bir ekip tarafından hazırlanan “Updated Science-Wide Author Databases of Standardized Citation Indicators” başlıklı çalışma 2020 yılı için güncellenerek PLOS Biology dergisinde yayınlandı. Dünyanın en etkili bilim insanlarının 22 anabilim dalı ve 176 alt bilim dalında listelendiği çalışmada, alanında en az 5 makale yayınlamış yaklaşık 7 milyon bilim insanının çalışmaları incelendi. Çalışmada performans göstergeleri olarak toplam atıflar, h-indeksi, hm-indeksi, tek yazarlı çalışmaların sayısı, tek yazarlı çalışmalara yapılan atıf sayısı vb. gibi değişkenler kullanılıyor. Bilim insanları çalışma alanlarına göre sınıflandırılarak “Kariyer Boyu Etki” ve “Yıllık Etki” şeklinde iki adet liste oluşturuluyor ve tüm alanlarda ilk 100 bin bilim insanı arasında veya alanında ilk yüzde 2’lik dilimde bulunan araştırmacılar, “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesine girmeye hak kazanıyor. Yıllık Etki listesine Türkiye’den bin 150 bilim insanı girmeye hak kazanırken Üniversitemiz İİBF öğretim üyesi Doç. Dr. Ümit Bulut, Yıllık Etki Listesinde dünyada 83 bin 116., Türkiye’de ise 360. sırada yer aldı.

Araştırmaya aşağıda yer alan linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.