Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından Kurumsal Akreditasyon Programına (KAP) dahil edilen Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinde akreditasyon sürecinin ilk aşaması olan ön ziyaret gerçekleştirildi. 4 Kasım 2021 tarihinde çevrim içi gerçekleşen ön ziyarete Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Gökbel, Prof. Dr. Mustafa Kurt, Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, KAP Değerlendirme Takım Üyeleri, dekanlar, müdürler, daire başkanları, kalite komisyon üyeleri ile akademik ve idari personel katıldı. Çok olumlu havada geçen ön ziyarette KAP Değerlendirme Takım Üyelerine üniversitemiz ana projeleri olan Bütünleşik Kalite Yönetim Sistemi (BKYS), Eğitimde Kalite Güvencesi olan Ahi Yeterliliğe Dayalı Eğitim Projesi (AYDEP), Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projelerimiz ile Jeotermal ileri Sera Teknoloji Ar-Ge ve Ur-Ge merkezleri hakkında ayrıntılı bilgiler verildi.

 

Çevrim içi yapılan ön ziyarette üniversitemiz hakkında bilgiler veren Rektör Karakaya, göreve geldikleri günden beri durmadan çalıştıklarını ve hayata geçirdikleri projelerle ilimizin kalkınmasına katkı sağladıklarını anlattı. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi olarak büyük projelerde ilklere ev sahipliği yaparak çok sayıda üniversiteye ve kurumlara öncülük ettiklerini dile getiren Prof. Dr. Vatan Karakaya, öncelikli projelerinin Kalite Yönetim Sistemi, Bütünleşik Kalite Yönetim Sistemi (BKYS) ve üniversitemiz tarafından geliştirilen zihin tasarımı olarak gençlerin öğrenim haklarını gerçekleştirecekleri Eğitimde Kalite Güvence Sistemi olan AYDEP olduğunu belirtti. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin 2016 yılında 41 üniversite arasından seçilen beş üniversiteden biri olduğunu ve Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projeleri kapsamında projeleri hayata geçirerek hem ilimize hem de sektöre önemli katkılar sunduğunu kaydeden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, “Üniversitemiz Koordinatörlüğünde Jeotermal İleri Sera Teknolojileri ve Üretim Teknikleri Ortak Uygulama ve Araştırma Merkezi kurduk ve Ankara ve Selçuk Üniversiteleri ortaklığında kurulan bu merkez Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin ilk kalkınma planı olan On Birinci Kalkınma Planının (2019-2023) vizyonu çerçevesinde çok önemli bir konumda yer alıyor.” dedi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın sunumunun ardından Kalite Yönetim Koordinatör Yardımcısı Ekrem Öztürk “Yönetim Kalite Güvence Sistemi (BKYS)”, Eğitimde Kalite Güvence Sistemi (EKGS) Koordinatör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Şimşek “Eğitimde Kalite Güvence Sistemi (AYDEP)” ve son olarak da Bologna Koordinatörü Prof. Dr. Musa Özata “KAP Hazırlık Çalışmaları” isimli sunumlarını gerçekleştirdiler.

Çok olumlu bir havada gerçekleşen ziyaret, YÖKAK Kurumsal Değerlendirme Takımının sorularının cevaplandırılmasının ardından sona erdi.