Anadolu Üniversiteler Birliği Dönem Toplantısı için üniversitemize gelen Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, toplantı sonunda Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’yı ziyaret etti. 15 Kasım 2021 tarihinde rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette üniversitemizin genel durumu görüşüldü.

Üniversitemizin fiziki ve akademik durumu hakkında Rektör Karakaya’dan bilgi alan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin projeleriyle adından sıkça söz ettirdiğini ve bölgesine de katkı sağlayan projeler ürettiğini söyledi. Türkiye Yükseköğretiminin artık sadece eğitim odaklı değil ülkesine ve bölgesine de değer sağlayan projeler üreten bir yapıya dönüşeceğini belirten Başkan Özvar, değerli çalışmalarından dolayı Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’yı tebrik etti.

Göreve geldiği günden bu yana hiç durmadan çalıştıklarını anlatan Prof. Dr. Vatan Karakaya, ülkemizin kalkınmasında etkili olacak her projede yer almaktan mutlu olduklarını belirterek çalışmalarına ara vermeden devam edeceklerini kaydetti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Karakaya, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’a teşekkür etti. 

Ziyaretin devamında YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, üniversitemiz şeref defterini imzalayarak Prof. Dr. Vatan Karakaya’ya hediye takdim etti.