Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından Kurumsal Akreditasyon Programına (KAP) dahil edilen üniversitemiz KAP Takım Saha Ziyaretlerine hazır. KAP Takım Saha Ziyareti öncesi Üniversitemiz Kalite Yönetim Koordinatörlüğü tarafından Kalite Komisyon Toplantısı yapıldı. 23 Kasım 2021 tarihinde Üniversitemiz Ahi Evran Kongre ve Kültür Merkezi 15 Temmuz Milli İrade Salonunda yapılan toplantıya Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Gökbel ile Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, Genel Sekreter Mehmet Zeki Küçük, dekanlar, müdürler, daire başkanları, akademik ve idari personel ile kalite öğrenci temsilcileri katıldı.

Toplantı ilk olarak Kalite Yönetim Koordinatör Yardımcısı Ekrem Öztürk’ün “KAP Takımı Saha Ziyaret Değerlendirmesi” başlıklı sunumunu yapmasıyla başladı. Sunumunda Öztürk, KAP Takım Saha Ziyareti esnasında birimlerin yapmaları gereken plan ve programları anlattı. Ziyaret programının takip edilmesi, takım üyelerinin birimde karşılanması, birimin tanıtımının yapılması, değerlendirme toplantısına katılacak kişilerin belirlenmesi ve değerlendirmeye katılacakların bilgilendirilmesi gerektiğini söyleyen Ekrem Öztürk, birimlerin saha ziyaretine hazır olması gerektiğini vurguladı.  

Kalite Yönetim Koordinatör Yardımcısı Ekrem Öztürk’ün sunumunun ardından Strateji Geliştirme Daire Başkanı Şenol Bayram söz alarak “2017-2021 Stratejik Plan Değerlendirmesi” başlıklı sunumunu yaptı. Sunumunda Bayram, üniversitemizin stratejik yönetim süresi, döngüsü, misyonu ve vizyonu hakkında bilgiler vererek 2017-2021 Stratejik Planının katılımcı bir anlayışla hazırlandığını ve paydaşlar ile oluşturulan toplam 5 amaç ve bu amaçlara bağlı 29 hedef belirlendiğini söyledi. 2017 ve 2021 yılları stratejik plan ve hedeflerini anlatan Şenol Bayram, 2017-2021 Stratejik Planı değerlendirildiğinde 4 yıl için uygulanan amaç ve hedeflerin ortalama gerçekleşme durumunun yüzde 78 oranında olduğunu kaydetti.

Strateji Geliştirme Daire Başkanı Şenol Bayram’ın sunumunun ardından bir sunum da Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil yaptı. “2022-2026 Stratejik Plan Farklılaşma Stratejileri” başlıklı sunumunu yapan Karahocagil, farklılaşma stratejisinin bir üniversitenin yükseköğretim sektöründe nasıl konumlandırıldığını, algısını, geliştirmek istediği yetkinliklerini ve önceliklerini belirleyerek; misyon, vizyon ve temel değerler ile stratejik planın amaç ve hedefleri arasında bir köprü görevi gördüğünü söyledi. Farklılaşma Stratejisinin Konum Tercihi, Başarı Bölgesi Tercihi, Değer Sunumu Tercihi ve Temel Yetkinlik Tercihi olmak üzere 4 temel tercihten oluştuğunu kaydeden Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, 2022-2026 Dönemi Stratejik Planında üniversitemizin bu tercihlerdeki planlarına değindi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil’in sunumunun ardından Kalite Yönetim Koordinatör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Şimşek söz alarak “2022-2026 Stratejik Plan Amaç ve Hedefleri” başlıklı sunumunu yaptı. Sunumunda Şimşek, 2017-2021 Stratejik Plan Amaç ve Hedefleri ile 2022-2026 Stratejik Plan Amaç ve Hedefleri karşılaştırmasını yaparak önümüzdeki 4 yılda 4 amaç, 17 hedef, 61 gösterge ve 46 strateji belirlediklerini kaydetti. 2022-2026 Stratejik Plan çerçevesinde amaçlarının “Eğitimde yeterliliğe dayalı kalite güvence sistemi ile öğrenci merkezli eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürmek, Bölgesel kalkınma ve ihtisaslaşma odaklı ulusal ve uluslararası düzeyde yenilikçi ve girişimci araştırma ve geliştirme çalışmaları yapmak, Sosyal sorumluluk vizyonu ile çevresel ve kültürel duyarlılığı gözeterek beklentiler doğrultusunda toplumsal katkı sağlamak ve Adalet ve liyakate dayalı hesap verebilirlik ilkesine bağlı, değişimci, katılımcı, sürekli iyileştirme ve yenilikçi yaklaşıma dayalı yönetim yapısını sürdürmek” olduğunu dile getiren Prof. Dr. Hüseyin Şimşek, bu amaçları gerçekleştirmek için Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi olarak tüm personele önemli görevler düştüğünü sözlerine ekledi.

Rektör Karakaya: “Amacımız Kaliteli İnsan Yetiştirmek”

Kalite Yönetim Koordinatör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Şimşek’in sunumunun ardından Üst Yönetici Değerlendirmesini yapmak üzere Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya söz aldı. Rektör Karakaya konuşmasında, Kurumsal Akreditasyon Programı kapsamında üniversitemiz personeli ile bir araya gelmekten mutlu olduğunu belirterek göreve geldikleri günden bu yana kalite çalışmalarında önemli ve güzel işler başardıklarını söyledi. Kalite çalışmalarına inanarak başladıklarını ve şimdi geldikleri noktanın markalaşma çalışmaları açısından oldukça önemli olduğunu söyleyen Prof. Dr. Vatan Karakaya, bundan sonraki süreçte de birlikte çalışarak güzel sonuçlar elde edeceklerine inandıklarını belirtti. Amaçlarının her zaman kaliteli insan yetiştirmek olduğunu ve bu amaç doğrultusunda çalıştıklarını vurgulayan Rektör Karakaya, “Kaliteli ve yetişmiş insan dünyanın olmazsa olmazıdır.” dedi. İyi yetişmiş insanın dünyaya nimet vereceğini söyleyen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, şimdi verilen emeklerin ileride 21. yüzyıl Ahilik değeri olarak karşılarına çıkacağını belirtti.

Rektör Karakaya: “Yönetim Olarak Her Zaman Kalite Çalışmalarının İçindeyiz”

Yönetimde oldukları süre boyunca planlarına ve çalışmalarına sadık kaldıklarını kaydeden Prof. Dr. Vatan Karakaya, 2015’ten bu yana kalite çalışmalarında hem öğrenip hem öğrettiklerini söyledi. Geçtiğimiz dönem stratejik planı ile önümüzdeki dönem stratejik planı entegre ettiklerini anlatan Rektör Karakaya, 2017-2021 Stratejik Planın kendileri için artık bir merdiven olduğunu ve bu sayede daha yükseğe çıkabileceklerini sözlerine ekledi. Yönetim olarak her zaman kalite çalışmalarının içinde olduklarını ve personeli ile birlikte çalıştıklarını dile getiren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, kalite çalışmalarında tüm personelin büyük emekleri olduğunu kaydetti. Konuşmasının sonunda birimlerin kalite çalışmalarındaki faaliyetlerine değinen Rektör Karakaya, KAP Değerlendirme Takımının Saha Ziyaretlerinden önce birimlerin çalışmalarına hız vermelerini istedi.

Kalite Komisyon Toplantısı 24 Kasım 2021 tarihinde Kalite Birim Temsilciler Toplantısı ile devam etti.