Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından Kurumsal Akreditasyon Programına (KAP) dahil edilen üniversitemizde, KAP sürecine yönelik hazırlık çalışmaları aralıksız devam ediyor. Aralık ayının ilk haftasında gerçekleşecek olan KAP saha ziyareti öncesi üniversitemiz üst yönetimi başta olmak üzere tüm birimler çalışmalarına hız verdi. 26 Kasım 2021 tarihinde Kalite Yönetim Koordinatörlüğünde gerçekleşen toplantıya Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Genel Sekreter Mehmet Zeki Küçük, Kalite Koordinatör Yardımcıları Prof. Dr. Hüseyin Şimşek ile Ekrem Öztürk ve kalite koordinatörlüğü ekibi katıldı.

Toplantıda KAP Hazırlık Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Şimşek ve Kalite Yönetim Koordinatör Yardımcısı Ekrem Öztürk tarafından Rektör Karakaya’ya KAP hazırlık çalışmaları hakkında birifing verildi. KAP Hazırlık Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Şimşek, Kurumsal Akreditasyon Programının ana başlıklarını; Kalite Yönetim Koordinatör Yardımcısı Ekrem Öztürk ise saha ziyareti programının detaylarını Prof. Dr. Vatan Karakaya ile paylaştılar. Toplantıda saha ziyareti öncesi yapılan toplantılar ve hazırlanan raporlar gözden geçirilirken aynı zamanda üniversitemizin yönetim süreçlerine yönelik olarak geliştirdiği Bütünleşik Kalite Yönetim Sistemi ile Eğitim-Öğretim süreçlerine yönelik olarak geliştirdiği AYDEP Öğrenme Yönetim Sistemi de değerlendirildi. Gelinen noktada tüm birimlerin KAP değerlendirmesinde en iyi sonucu almak için aralıksız çalıştığını anlatan Kalite Koordinatörlüğü ekibi, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin KAP takım saha ziyaretlerine hazır olduğunu söyledi.


 

Rektör Karakaya: “Bütün Çabamız Kalite Kültürüne Sahip Bir Üniversite Anlayışı Yerleştirmek İçin”

Toplantıda söz alan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, geliştirilen İç Kalite Güvence Sistemlerinin üniversitemizin sigortası olduğunu belirterek performansa ve kanıta dayalı bir yönetim anlayışını benimsediklerini vurguladı. Bütün bu çalışmaların belge almak için değil kalite kültürüne sahip bir üniversite anlayışını yerleştirmek için yapıldığını anlatan Rektör Karakaya, altı yıllık çalışmaların en önemli yansımasının yüksek düzeyde paydaş memnuniyeti olarak kendini gösterdiğini ve tüm gayretlerinin odağının iyi insan yetiştirme sorumluluğu olduğunu ifade etti.  Aynı zamanda bir dış değerlendirme süreci olan Kurumsal Akreditasyon Programının (KAP) üniversitemizin çalışmalarına önemli katkılar sağlayacağına inandığını belirten Prof. Dr. Vatan Karakaya,  KAP ile üniversitemizin eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme, toplumsal katkı ve yönetim sistemi süreçleri gibi alanlarda güçlü bir altyapıya kavuştuğunu dile getirdi. KAP sürecinin Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi için çok önemli olduğunu söyleyen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, sürecin üniversitemiz açısından başarılı geçeceğine inandığını belirterek sürece dahil olan ve çaba gösteren tüm personele teşekkür etti.

Toplantının devamında Üniversitemiz Genel Sekreteri Mehmet Zeki Küçük, saha ziyareti için gerekli organizasyon hakkında Prof. Dr. Vatan Karakaya’yı bilgilendirdi.