Üniversitemiz, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından 2021 yılında Türkiye’de yükseköğretim alanında uygulanan “Kurumsal Akreditasyon Programı”nda yer alan 12 üniversiteden biri oldu. Kurumsal Akreditasyon Programına (KAP) dahil edilen Kırşehir Ahi Evran üniversitesi, KAP Değerlendirme Takımının Saha Ziyaretine hazır. 6 Aralık 2021 tarihinde Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya Başkanlığında, KAP Değerlendirmesi öncesinde son çevrim içi toplantısı yapıldı. Üniversitemiz üst yöneticileri ve kalite yönetim koordinatörlüğü ekibi ile yapılan toplantıda, 07-09 Aralık 2021 tarihleri arasında gerçekleşecek olan KAP Değerlendirme Takımı Saha Ziyaretinin programı ve üniversitemizin son durumu görüşüldü.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin kalite çalışmalarıyla öncü bir üniversite olduğunu vurgulayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, KAP Değerlendirme sürecinden üniversitemizin başarıyla çıkacağına inandığını söyledi. KAP ile birlikte kaliteli insan yetiştirme hedeflerine bir adım daha yaklaşacaklarını dile getiren Prof. Dr. Vatan Karakaya, “Kaliteli insan yetiştirmek için gerekli tüm çabayı göstereceğiz.” dedi. Üniversitemizin tüm birimlerinin KAP Değerlendirme sürecine hazır olduğuna inandığını kaydeden Rektör Karakaya, süreçte yer alan tüm personeline başarılar diledi.

Üniversitelerin kalite güvencesi sistemi, eğitim ve öğretim, araştırma ve geliştirme, toplumsal katkı ve idari süreçlerde değerlendirilmesini sağlayan KAP ile Türkiye’deki üniversitelerin ulusal düzeydeki katkılarının ve dünyadaki görünürlüklerinin artırılması hedefleniyor.

KAP için YÖKAK tarafından oluşturulan değerlendirme takımlarının üç aşamada gerçekleştirecekleri değerlendirme sürecinde üniversitemiz son aşama olan yüz yüze ziyaret aşamasına geldi. Bu süreçte Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi; kalite güvence sistemi, eğitim ve öğretim, araştırma ve geliştirme, toplumsal katkı ve yönetim sistemleri başlıklarında 22 ölçüt ve 56 alt ölçüt parametresiyle 1000 puan üzerinden değerlendirilecek. Değerlendirme takımı tarafından yapılan değerlendirme sonucunda Kurumsal Akreditasyon Raporu hazırlanacak. YÖKAK tarafından yapılacak bu değerlendirmeye göre üniversitemize; 650 ve üzeri puan aldığında 5 yıl süreyle “tam akreditasyon”, 500 ila 649 puan arasında puan aldığında ise iki yıl süreyle “koşullu akreditasyon” verilecek.