İlimiz Valisi Hüdayar Mete Buhara, 3 Haziran 2022 tarihinde Kırşehir Ahi Evran Üniversitemizi ziyaret ederek Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya'dan ilimiz ve üniversitemizin genel durumu hakkında bilgi aldı.

Görüşme öncesi Ahi Evran Üniversitesi Camisinde cuma namazını kılan Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara, namaz sonrasında camiyi gezerek Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kurtuluş Yılmaz ve ilimiz hayırseveri Muzaffer Marşap’tan bilgi aldı. Cami çıkışının ardından İlimiz Valisi Hüdayar Mete Buhara, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya ile rektörlük makamında bir araya geldi.  



Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin ilimizin gelişimi ve kalkınmasında önemli görevler üstlendiğini belirten Vali Hüdayar Mete Buhara, üniversitemizin çalışmaları ve projelerinin çok değerli olduğunu söyledi. Üniversitemiz ile iş birliğinin devam etmesi temennisinde bulunan Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya ve ekibini başarılı çalışmalarından dolayı tebrik etti.



Göreve geldiği günden bu yana tüm çabalarının üniversitemizin gelişimi ve ilimizin kalkınmasına katkı sağlamak olduğunu anlatan Rektör Karakaya, üniversitemizin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması kapsamındaki pilot üniversite projeleri, kalite çalışmaları ve eğitimde kalite güvencesini sağlayan yerli yazılım çalışmaları hakkında Vali Hüdayar Mete Buhara’ya bilgi verdi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya,  Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara’ya teşekkür etti.

Ziyarete, Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Gökbel, Prof. Dr. Mustafa Kurt ve Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil de eşlik etti.