Üniversitemiz Bütünleşik Kalite Yönetim Sistemi Türk Patent ve Marka Kurumundan ‘’Marka’’ Belgesini Aldı

Bütünleşik Kalite Yönetim Sistemi ile kurum ve kuruluşlara model olan üniversitemiz başarıyla sürdürdüğü kalite yolculuğuna devam ediyor. Üniversitemizin kalite yönetim sistemi yazılımının tescili için Türk Patent ve Marka Kurumuna (TÜRKPATENT)  yaptığı başvuru sonuçlandı. Marka tescili amacıyla Türk Patent ve Marka Kurumuna yapılan başvurunun kabul edilmesiyle sistemin, ’’Ahi Evran Üniversitesi Bütünleşik Kalite Yönetim Sistemi’’ adıyla anılmasına karar verildi.

TÜRKPATENT Kurumunun yaptığı açıklamaya göre Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörlüğünün marka sahibi olduğu vurgulanarak geliştirilen kalite sisteminin ’’Ahi Evran Üniversitesi Bütünleşik Kalite Yönetim Sistemi’’ markası adıyla 6769 sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu kapsamında 10 yıl süreyle 08.06.2022 tarihinden itibaren tescil edildiği bilgisi verildi. Kurumumuza bu marka belgesi resmi prosedür olarak yapılan askıda kalma sürecinin ardından başka herhangi bir sistemle ilişkisinin olmadığının tek ve özgün bir sistem olduğunun anlaşılması üzerine verildi.

’’Bu Sistem Bir Denetim Değil Yönetim Felsefesi İçeriyor’’

Ahi Evran Üniversitesi Bütünleşik Kalite Yönetim Sisteminin marka tescilinin yapılmasının sonrası açıklamalarda bulunan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya özetle şunları söyledi: ’’Kalite üniversitemizin temel politikası, bu politikayı akademide bir düşünce devrimi olarak görüyoruz. Marka tescilinin yapılması bunu daha da yaygınlaştıracak ve yükseköğretime başka bir bakış açısı kazandıracak. Ahilik değerinde bir sistem geliştirdiğimize inanıyoruz, çünkü bu sistemin temelinde insan var, öz eleştiri var, kendini geri dönüşlere göre sürekli yenileme var. Bu da Ahi Evran Üniversitesi Bütünleşik Kalite Yönetim Sistemine bir dinamizm katıyor, iş akışı verilerine ise bir güvence adeta bir sigorta görevi veriyor. Biz bu sistemi bir denetim değil yönetim felsefesi olarak görüyoruz ve sürekli iyileştirmelerle hep ileriye giden bir model olarak bakıyoruz. Dünü, bugünü, geleceği özünde taşıyan sürekliliğe işaret eden bir modeli oluşturmanın ve bunun marka tescilinin onaylanmasının gurunu yaşıyoruz. Bu gurur üniversitemize, şehrimize, ülkemize hayırlar getirsin. Emeği geçen tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum’’