Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, 2022-2023 Adli Yıl Açılış Törenine katıldı. 1 Eylül 2022 tarihinde Kırşehir Adliyesinde gerçekleştirilen törene Rektör Karakaya’nın yanı sıra Kırşehir Valisi. H. Mete Buhara, Milletvekilleri Mustafa Kendirli ile Dr. Metin ilhan, Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Soner Aygün, Baro Başkanı Av. Onur çanta, il kurum müdürleri, ilimiz yöneticileri, hâkimler, savcılar, avukatlar, idari personel ile basın mensupları katıldı.

 Adliye bahçesinde Atatürk Anıtına çelenk bırakma ile başlayan tören, daha Konferans Salonunda günün anlam ve önemine binaen yapılan açılış konuşmaları ile devam etti. 2022-2023 Adli Yıl Açılış Töreni, açılış konuşmalarının ardından verilen resepsiyon ile sona erdi.

Adliyelerin ülkemiz adaleti sağlayan en önemli kurumları olduğunu belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, 2022-2023 Adli Yıl Açılış Törenine bulunmaktan memnun olduğunu söyledi. 2022-2023 Adli Yılının tüm ülkemize hayırlı olmasını temenni eden Rektör Karakaya, adaletin tecellisi ve tesisi için görev başında olan hâkim, savcı, avukat ve adliye personeline çalışmalarında başarılar diledi.