İslami İlimler Fakültesi Binası Üniversitemize Hayırlı Olsun
Kırşehirli Hayırsever Muzaffer Maşrap’ın yardımları ile üniversitemize kazandırılan İslami İlimler Binasının açılışı gerçekleştirildi. 11 Mayıs 2023 tarihinde İslami İlimler Fakültesi Binasında gerçekleşen törene Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Gökbel ile Prof. Dr. Mustafa Kurt, Genel Sekreter Mehmet Zeki Küçük, Hayırsever Muzaffer Maşrap, dekanlar, müdürler, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.



Yoğun katılımla gerçekleşen açılış töreni ilk olarak Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve dua ile başladı. Edilen duaların ardından İslami İlimler Binasının üniversitemize kazandırılmasında maddi ve manevi desteği olan Hayırsever Muzaffer Maşrap bir konuşma yaparak “Çok mutluyum, Allah herkese bu duyguyu nasip etsin.” dedi.  

Hayırsever Muzaffer Maşrap’ın konuşmasının ardından Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya söz alarak göreve geldiği 2015 yılından bu yana Kırşehir Ahi Evran Üniversitemize çok sayıda bina kazandırdıklarını söyledi. Ahi Evran Üniversitesi Camisinin İslami İlimler Fakültesinin uygulama merkezi olacağını anlatan Prof. Dr. Vatan Karakaya, bu konuda protokollerin imzalandığını belirtti. Konuşmasında temel hedeflerinin her zaman insan olduğuna da değinen Rektör Karakaya, insanı değiştirebilen ve yenileyebilen yeni bir Anadolu İrfanına sahip olmanın öneminden bahsetti. Bir medeniyetin bin yılını geride bıraktıklarını ve gelecek bin yılların da hazırlığı içinde olduklarını kaydeden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, “Geleceğe umut besleyen, kendi olmaktan şeref duyan bir ülke ve bir öğrenci kitlesiyle yarınlarımıza hazırlanmaya devam edeceğiz.” dedi. “Aşkla çalışan yorulmaz.” diyen Prof. Dr. Vatan Karakaya, göreve geldiği günden bu yana kendisiyle birlikte çalışan tüm üniversite personeline emeklerinden dolayı teşekkür ederek İslami İlimler Fakültesi Binasının da ilimize ve üniversitemize hayırlı olmasını temenni etti.

Açılış konuşmalarının ardından kurdele kesimine geçilerek İslami İlimler Fakültesinin açılışı gerçekleştirildi. Açılışın ardından Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya ve beraberindekiler İslami İlimler Fakültesi Binasında incelemelerde bulundu.