Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Kırşehir İl Sağlık Müdürü Dr. Ertan Değirmencioğlu ve beraberindekilerle toplantıda bir araya geldi. 2 Haziran 2023 tarihinde rektörlük makamında gerçekleşen toplantıda, Merkez Yerleşkemizde yapımına başlanan 400 Yataklı Kırşehir Devlet Hastanesinin inşaatı hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. Toplantıya, Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Kurt ile Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, Başhekim Prof. Dr. Ali Güneş ve Genel Sekreter Mehmet Zeki Küçük de eşlik etti.

400 Yataklı Kırşehir Devlet Hastanesi projesiyle ilgili yapılan çalışmalar ve son durum hakkında bilgiler veren Kırşehir İl Sağlık Müdürü Dr. Ertan Değirmencioğlu, 400 Yataklı Kırşehir Devlet Hastanesinin 2017 yılında 150 yataklı ek bina olarak yatırım planına alındığını kaydetti. 2020 yılında Kırşehir Ahi Evran Üniversitesine ait 6 bin 352 ada 1 parsel 181.000 m² arsa üzerine 400 yataklı müstakil hastane olarak yapılması Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğünün 21 Temmuz 2020 tarih ve E 872 sayılı yazıları ile uygun görüldüğünü dile getiren Değirmencioğlu, konuşmasına şöyle devam etti: “Proje hakkında plan değişikliği tamamlandı ve İfraz çalışmaları tamamlanarak 2021/432628 ihale kayıt numarası ile 31 Ağustos 2021 tarihinde proje ihalesi yapıldı. Yüklenici ile sözleşme imzalanarak çizim aşamasına geçildi, proje çizim işlemleri tamamlandı ve 15 Şubat 2023 tarihinde yapım ihalesi yapılarak teklif değerlendirmesi de tamamlandı. 03 Nisan 2023 tarihinde sözleşme imzalanarak 14 Nisan 2023 tarihinde yer teslimi gerçekleştirildi. Aynı zamanda da yapı ruhsat çalışmaları başlatıldı. Proje karakteristiği 2B+2+7 şeklinde olup 22 bin 594 m²  oturum alanı ve 104 bin 382 m²  kapalı alana sahiptir.”

Kırşehir’in en önemli ihtiyaçlarından biri olan sağlık hizmetlerinde Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi olarak çok sayıda projeye imza attıklarını anlatan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Üniversitemiz Merkez Yerleşkesi içerisine yapımına başlanan 400 Yataklı Kırşehir Devlet Hastanesinin ilimiz ve üniversitemiz için çok önemli olduğunu belirtti. Tıp Fakültesinin ilimize çok önemli katkıları olduğunu da anlatan Rektör Karakaya, yeni devlet hastanesi ile birlikte Kırşehir’in ve üniversitemizin çevre illerden tercih edilebilirliğinin artacağını söyleyerek 400 Yataklı Kırşehir Devlet Hastanesinin ilimize ve üniversitemize hayırlı olmasını temenni etti.

Rektörlük makamında gerçekleşen toplantının ardından Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Kurt ile Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, Kırşehir İl Sağlık Müdürü Dr. Ertan Değirmencioğlu ve beraberindekiler 400 Yataklı Kırşehir Devlet Hastanesi inşaatında incelemelerde bulundular.