Üniversitemiz Tıp Fakültesi öğrencileri tarafından her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen Ulusal Ahi Evran Tıp Öğrenci Sempozyumunun altıncısı düzenlendi. 9 Haziran 2023 tarihinde Üniversitemiz Ahi Evran Kongre ve Kültür Merkezi 15 Temmuz Milli İrade Salonunda gerçekleşen sempozyuma Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, İl Sağlık Müdürü Dr. Ertan Değirmencioğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, konuklar, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

6. Ulusal Ahi Evran Tıp Öğrenci Sempozyumunun açılış konuşmasını sırayla Bozkırın Tabipleri Öğrenci Topluluğu Başkanı Stajyer Dr. Betül kalafat, Bilimsel Araştırma Topluluğu Başkanı Stajyer Dr. Onur Kaya ve Ahi Hekimler Gelişim Ve Düşünce Topluluğu Başkanı Stajyer Dr. Sümeyra Aslan yaptılar. Topluluk başkanları 6. Ulusal Ahi Evran Tıp Öğrenci Sempozyumunu organize etmekten büyük onur duyduklarını belirterek sempozyumdan en iyi şekilde faydalanacaklarını dile getirdiler. 6. Ulusal Ahi Evran Tıp Öğrenci Sempozyumunun başarılı geçmesi temennisinde de bulunan topluluk başkanları, sempozyumu düzenlenmesi ve organizasyon aşamasında kendilerine yardımcı olan herkese teşekkür ettiler.

Rektör Yardımcısı Karahocagil: “Sempozyumun Bu Yıl ki Konusunu ‘Afetlerde Hekim Olmak’ Olarak Belirledik”

Topluluk başkanlarının konuşmasının ardından Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil söz alarak bir konuşma yaptı. Karahocagil konuşmasında, Tıp Fakültesinin 2016 yılında kurulduğunu ve kurulduğu yıldan beri de Ulusal Ahi Evran Tıp Öğrenci Sempozyumunu düzenlemeye devam ettiklerini söyledi. Bu tür sempozyumların öğrencilerin bilgi ve becerilerini geliştirmeleri adına çok önemli olduğunu dile getiren Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, “Sempozyum konusunun bu yıl ülkemizde yaşanan deprem felaketinden esinlenerek hazırladık ve konusunu ‘Afetlerde Hekim Olmak’ olarak belirledik.” dedi. Konuşmasının devamında üniversitemizin kalite çalışmalarına da değinen Karahocagil, üniversitemizin markası haline gelen Bütünleşik Kalite Yönetim Sisteminin (BKYS) artık pazarlama aşamasında olduğunu vurguladı. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin 5 Yıl Tam Akreditasyon alan üniversiteler arasında da olduğunu kaydeden Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, kalite süreçlerinin bir diğer aşaması olan EFQM Mükemmellik Ödülü için de üniversitemiz adına başvuru yaptıklarını sözlerine ekledi. Konuşmasının sonunda sempozyumun başarılı geçmesi temennisinde bulunan Karahocagil, sempozyumun düzenlenmesinde emeği olan herkese teşekkür etti.

Rektör Karakaya: “Bedenlerin Arızalarına Çare Ararken Ruhlara da Dokunabilen Hekimler Yetiştirmeyi Amaç Edindik”

Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil’in konuşmasının ardından Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya da bir konuşma yaptı. Rektör Karakaya konuşmasında dünyanın en zor yetiştirilen varlığının insan olduğunu dile getirerek insanın da en zor ve kritik zamanında yanında her zaman hekimlerin bulunduğunu söyledi. 6. Ulusal Ahi Evran Tıp Öğrenci Sempozyumunun Tıp Fakültesi için artık bir gelenek olduğunu söyleyen Prof. Dr. Vatan Karakaya, öğrencilerin bu sempozyumda bilgiyi hem teorik manada hem de pratik yeterlilikte masaya yatırıp tartışarak bilgi ve becerilerini artıracaklarına inandıklarını vurguladı. “Sempozyum, çalıştay ve bu gibi etkinlikler bilimsel bilginin tartışıldığı akademik yetkinliğe sahip bir tartışma alanıdır.” diyen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, bunu gelenek haline getirip öğrencilerin bu sürece katılmasının ve bu tartışmayı yapıyor olmasının kendilerini memnun ettiğini söyledi. Her alanda ve branşta yetkin olan akademisyenlerin bir dönem boyunca öğrencileri 6. Uluslararası Ahi Evran Tıp Öğrenci Sempozyumuna hazırlayarak belli bir yetkinliğe eriştirdiklerini anlatan Rektör Karakaya, bu süreçte emeği olan tüm akademisyenlere teşekkür etti. Ahi Evran diyarında Ahice hekimler yetiştirmeyi amaç edindiklerini söyleyen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, konuşmasına şöyle devam etti: “Bedenlerin arızalarına çare ararken ruhlara da dokunabilen hekimler yetiştirmeyi arzu ettik. Bugün hekim adaylarımızda bu heyecanı görmek bizleri mutlu ediyor. Bu sempozyum da öğrencilerimize akademik gelişim konusunda önemli bir yetkinlik kazandıracağına sonsuz inanıyorum.” Konuşmasının sonunda sempzoyumun organize edilmesinde ve düzenlenmesinde emeği olan herkese ayrı ayrı teşekkür eden Rektör Karakaya, sempozyumun başarılı geçmesi temennisinde bulundu.

Vali Buhara: “Afet Bölgelerinde Görev Almak Çok Önemli”

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın konuşmasının ardından bir konuşma da Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara yaptı. Buhara konuşmasında, 6 Şubat 2023 tarihinde merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık olan depremde Hatay’ın İskenderun ilçesinde görevlendirilmesi hakkında detaylı bilgiler verdi. Afet zamanı İskenderun’da  her türlü çalışmalarda koordinasyonu sağlamak üzere sahada bulunduğunu anlatan Vali Buhara, hekim adaylarına afet bölgelerinde görev almanın çok önemli olduğunu söyledi. Sempozyumda emeği olan herkese teşekkür eden Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara, sempozyumun başarılı geçmesi temennisinde bulundu.

Açılış konuşmalarının ardından Üniversitemiz Tıp Fakültesi öğr. üyesi Prof. Dr. Kemal Özyurt’un oturum başkanlığını yaptığı ilk oturuma geçildi. Oturumda AID Afet ve Acil Durum Medikal Yardım Koordinatörü Dr. Murat Kadir Topcu “Afetlerde Medikal Kurtarma ve Gönüllülük”, Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. İsmail Bulut “Afetlerde Hastane Hizmetleri” ve SB Halk Sağlığı Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Enes Gökler “Afetlerde Halk Sağlığı Hizmetleri” konularında bir sunum gerçekleştirdi.

6. Ulusal Ahi Evran Tıp Öğrenci Sempozyumu ilk oturumun ardında farklı salonlarda diğer oturumlarla devam etti.