Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, TV Net’te yayınlanan Tercih Rehberi Programına konuk oldu. 25 Temmuz 2023 tarihinde gerçekleşen programda Rektör Karakaya üniversitemizi ve imkanlarını anlattı. Esra Esen Atayeter’in sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Vatan Karakaya, tercih döneminin yoğunluğundan bahsederek üniversite adayı öğrenciler ve üniversiteler için bu zaman aralığının önemli ve istikbale etki edecek bir dönem olduğunu kaydetti. 


Ahilik Değerini Gençlere Ders Olarak Okutuyoruz

Programa Ahiliği anlatarak başlayan Rektör Karakaya, ’’Ahilik 1000 yıllık tarihimizin 800 yılına damga vurmuş kadim bir gelenek, zaman aşkın bir öğreti. Biz bu geleneği canlı kılmak adına beş uluslararası sempozyum yaptık, üniversitemizde ve şehrimizde bu geleneği yaşatmaya çalışıyoruz. Ahilik Kültür ve Medeniyeti dersimizi de zorunlu ders olarak okutuyoruz, şed kuşatarak öğrencilerimizi mezun ediyoruz’’ dedi.

KAEÜ Eğitimde Kalite Anlayışıyla Yönetilen Geniş Akademik Kadroya Sahip Bir Üniversite

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin genç, dinamik ve ideali olan bir üniversite olduğunu kaydeden Prof. Dr. Vatan Karakaya, eğitimde kalite anlayışıyla yönetilen bir üniversite oldukları vurgusunu yaptı. KAEÜ’nün fiziki altyapısı ve eğitim olanaklarından da bahseden Karakaya, Bağbaşı Merkez Yerleşkede 10 modern fakülte binası, meslek yüksekokulları ile nezih bir ortamda akademik faaliyetlere devam ettiklerini belirtti. Karakaya, gayelerinin bu noktada teknik bilimsel donanımla birlikte öğrencilerin huzurlu ve güvenli bir ortamda eğitim almalarını sağlamak olduğunu Kırşehir’in güven veren bir şehir olduğunu söyledi.  2023 Ocak ayı itibariyle akademik personel sayılarını da veren Rektör Karakaya, Profesör sayılarının106, Doçent sayılarının 138, Dr. Öğr. Üyesi sayılarının 351, Arş. Gör.  sayılarının 187, Öğr. Gör.  Sayılarının ise 242 olduğu bilgisini verdi.

Birçok Fakültemiz Türkiye’de Sayılı Fakülteler Arasında

Karakaya, programın devamında Tıp Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Meslek Yüksekokulu ile sağlık alanında öne çıkan bir eğitim-öğretim kabiliyetine sahip olduklarını ifade etti. Eğitim Fakültelerinin öğretmen yetiştirme ve atamada Türkiye’nin sayılı fakülteleri arasında olduğunu dikkat çeken Rektör Karakaya, İktisadi İdari Bilimler Fakültelerinin kamuya yerleştirmede, yine Ziraat Fakültesinin ise eğitim olanakları ve pilot projeleri sayesinde çok iyi eğitim-öğretim olanaklarına sahip olduğunu söyledi.

12 Büyük Şirketle 50’ye Yakın Proje Yapıldı

12 Büyük şirketle yaptıkları 50’ye yakın proje olduğunu dile getiren Rektör Karakaya sözlerini şu şekilde sürdürdü: ‘’2016’da göreve başladığımızda altı proje taahhüdümüz vardı üçü sağlık-üçü tarım olmak üzere hepsini gerçekleştirdik ve bölgesel kalkınmaya katkı yaptık. Sağlık turizmi, geleneksel tıp, sporcu sağlığı, ceviz ve iklim projesi ile Ar-Ge sera da ortaya koyduğumuz projeler bunlardan bazıları’’ şeklinde konuştu.  Prof. Dr. Vatan Karakaya, tüm bunları yaparken Bütünleşik Kalite Yönetim Sistemlerinin ve Eğitimde Kalite Güvencesi (AYDEP) Sistemlerinin faydalı model olarak patent aldığını, YÖKAK tarafından Tam Kurumsal Akreditasyon aldıklarını ve mezun öğrencilere uluslararası geçerliği olan belge verip mezun edeceklerini ifade etti.

Programın sonunda üniversite adayı öğrencilere tavsiyelerde bulunan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya konuşmasına şöyle devam etti: “Tercih bir karardır, kararın iyi olabilmesi için de mantıklı olması gerekir. Öğrencilerimiz kendi iç yeterliliklerini dinleyerek nelerden hoşlandıklarını, hangi alanda başarılı olduklarını tespit etmeli ve tercihlerini de ona göre yapmalıdırlar.” Üniversite adayı öğrencilere tercihlerinde başarılar dileyen Rektör Karakaya, en doğru tercihi yapacakları temennisinde bulunarak sözlerini sonlandırdı.