Rektörlük görevine atanmasının ardından birim ziyaretlerine başlayan Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil; fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokulu ziyaretlerini sürdürüyor. İlgili ziyaretler kapsamında okul yöneticileri ve akademisyenlerle görüşen Karahocagil, sorunları dinliyor, öneriler alıyor. Son olarak Tıp Fakültesi ve İslami ilimler Fakültesinde incelemelerde bulunan Rektör Karahocagil, okullarda yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler aldı ve eksikleri yerinde dinledi.


Prof. Dr. Karahocagil, “El birliği içinde çalışmalarımızı devam ettirmek arzusundayız. Yılda en az bir defa okullarımızı ziyaret edip sorunları dinlemek, çözüm önerileri üretmek amacındayız. Hepimizin hedefi üniversitemizi daha da geliştirmek, ülkemiz ve şehrimiz için bilim üretmek. Bu doğrultuda daha sağlıklı bir yönetişim biçimi oluşturarak EFQM sürecine de destek olmak istiyoruz” dedi. Her iki okulda da dekanların brifinginin ardından sorunlar ve çözüm önerileri konuşuldu. Tıp Fakültesinde daha kaliteli eğitim vermesi amacıyla simülasyon cihazlarının ve simüle hasta desteğinin artırılması, öğrencilerin sempozyumlara gönderilmesi hususunda destek sağlanması ve sosyal sorumluluk faaliyetleriyle şehirle bütünleşme konularında fikir birliğine varıldı. İnşaatı yeni tamamlanan İslami İlimler Fakültesi’nde ise fiziki yapı konusu ve Diyanet İşleri ile yapılabilecek protokoller sayesinde kurulabilecek gençlik merkezi ile toplumsal fayda hususları konuşuldu.


Toplantılara Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Güneş, İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emrullah Fatiş, okul yöneticileri ve akademisyenler katıldı.