Kalite çalışmalarıyla ülkemizdeki diğer eğitim kurumlarına da model olan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, kalite tecrübesini diğer üniversitelere anlatmaya devam ediyor. 5 Eylül 2023 tarihinde Amasya Üniversitesi Kalite Koordinatörlüğü Ekibinden Kalite Koordinatörü Ali Baştuğ, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Şube Müdürü Hamdi Bölükbaş, Mühendis Ergin Arslan ile Burak Alpaslan ile Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Kalite Koordinatörlüğü Ekibinden Genel Sekreter Cahit Tekin, Kalite Koordinatörü Doç. Dr. Halil İbrahim Özok, Bilgisayar Bilimleri Uygulama ve Araştırma Merkezi (BBAUM) Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Osman Gümüş, Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet Şata, Mali Hizmetler Uzmanı Murat Koç, Şube Müdürü Eyüp Eroğlu, üniversitemizi ziyaret ederek Üniversitemiz Kalite Yönetim Koordinatörlüğü ekibi ile bir araya geldi.

Üniversitemiz Genel Sekreterlik Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıda Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve Kalite Yönetim Koordinatörü Prof. Dr. Hüseyin Şimşek, Bütünleşik Kalite Yönetim Sistemi (BKYS) ve Ahi Yeterliğe Dayalı Eğitim Yönetim Sistemi Projesi (AYDEP) hakkında Amasya Üniversitesi ile Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi kalite koordinatörlüğü temsilcilerine bilgiler verdi. BKYS’nin ülkemizin en önemli ihtiyaçlarından biri olduğunu anlatan Kalite Yönetim Koordinatörü Prof. Dr. Hüseyin Şimşek, BKYS’nin ISO 9001 2015 Kalite Yönetim Sistemi şartlarına uygun olarak hazırlandığını ve süreç ve performans yönetimi, paydaş ilişkileri ve risk yönetimi gibi önemli kriterleri karşılayacak şekilde tasarlandığını dile getirdi. AYDEP’in eğitim kurumlarında özellikle çok önemli bir sistem olduğunu anlatan Şimşek, AYDEP’in eğitimde kaliteyi güvence altına alan bir yapı olduğunu ve eğitim kurumlarında kullanılması gerektiğinin altını çizdi.

Toplantı Üniversitemiz Kalite Yönetim Kurulu Ekibinin sunumları ile devam etti.