Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi (KAEÜ) öğrencilerinin farklı bilimsel disiplinlerde hazırladığı 13 proje, TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” kapsamında desteklenmeye layık görüldü. Program kapsamında Sağlık Bilimleri Fakültesinden 4, Ziraat Fakültesinden 3, Eğitim Fakültesinden 2, Tıp Fakültesinden 1, Mühendislik Mimarlık Fakültesinden 1, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulundan 1 ve Çiçekdağı Meslek Yüksekokulundan 1 proje desteğe hak kazandı. Programa 21 proje ile başvuran üniversitemizin 13 proje desteği ile yüzde 62 gibi yüksek bir başarı oranı yakaladığı görüldü.

KAEÜ Başarı İvmesini Artırıyor

Fakülte ve meslek yüksekokullarıyla ürettiği farklı disiplinlerdeki toplam 13 proje sayesinde geçen yıla göre ivmesini arttıran KAEÜ’de Rektör Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil’de ortaya çıkan tabloda emeği olan akademisyen ve öğrencilerin her birine teşekkür ederek başarılarının devamını diledi. Öğrencilerin geleceğini tayin etmede önemli bir rolü olan nitelikli araştırma projelerinin daha da artması temennisinde bulunarak Ar-Ge hedeflerinin kendileri için yeni dönemde önemli bir kriter olduğunu dile getiren Rektör Karahocagil, ‘’Öğrencilerimize hem teorik bilgiyi hem de uygulanabilir, sürdürülebilir AR-GE projelerini kazandırmayı hedefliyoruz. Bu manada daha fazla proje üretmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Böylelikle bölgesel ve ulusal kalkınmaya da önemli katkılar sağlayacağımıza inanıyoruz. Bilime verdikleri destekten dolayı TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programı Başkanı Prof. Dr. Ömer Faruk Ursavaş, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve YÖK üyelerine teşekkür ediyorum’’ dedi.

TÜBİTAK BİDEB 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı sağladığı hibeyle üniversitelerde örgün eğitimdeki girişimci lisans ve ön lisans öğrencilerini projeler yoluyla araştırmaya teşvik etmeyi amaçlıyor. TÜBİTAK 2023 yılı ikinci dönem proje başvuruları 14 Kasım 2023 Salı günü saat 17.30’a kadar TÜBİTAK Yönetim Bilgi Sistemi (tybs.tubitak.gov.tr) adresinden yapılabilecek.

Farklı disiplinlerde TÜBİTAK tarafından desteğe layık görülen projelerin detayları aşağıdaki listededir:

Proje Yürütücüsü

Öğreci

Akademik Danışman

Bölüm

Proje Adı

Yusuf Şuval

Prof. Dr. Ayla Ünsal

Hemşirelik

Erkek çocuklara verilen kişisel temizlik eğitiminin onların hijyen davranışları üzerine etkisi

Hatice Bayındır

Dr. Öğr. Üyesi Gizem Deniz Büyüksoy