Akademik birim ziyaretleri üniversitelerdeki eğitim ve sosyal süreçleri yerinde görme, görüş alışverişinde bulunma, birimlerin ihtiyaçlarına ilişkin fikir sahibi olma açısından önemi yüksek ziyaretlerin başında geliyor. Eğitim öğretim faaliyetlerinde kalitenin arttırılmasına önem veren Rektör Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil de bu çerçevede Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Okulu, Sağlık-Sosyal-Fen Bilimleri Enstitüsü ile Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunu ziyaret etti. Birimlerden gelen tüm talepleri değerlendiren Karahocagil, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nin 2006’dan sonra kurulan devlet üniversiteleri arasında Kurumsal Akreditasyon alan tek üniversite olduğunu hatırlatarak ulusal ve uluslararası düzeyde daha nitelikli bir konuma gelinebilmesi için tüm personelle birlikte çaba gösterilmesinin gerekliliğine dikkat çekti. Rektör Karahocagil, “Genç ve dinamik bir üniversite olarak gerek akademik gerekse idari kadromuzla kurumsal çalışmalarımızı layığı ile yerine getirme gayreti için çaba gösteren bir aileyiz. Bu değerli ailenin özel fertleri olarak sorumluluklarımızın farkındayız. Üniversitemizin vizyon ve misyonunu daha da yukarılara taşımak için 'özverili bireyler' şeklinde hareket etmeli; bilgi, beceri ve tecrübelerimizi bu anlamda kullanmalıyız. Bunun yanı sıra yönetim olarak tüm üniversite mensuplarımıza daha iyi imkânlar sunma arzusu içerisindeyiz. Üniversitemize katkı sunan her birey bizim için önemlidir, önemli olduğu kadar da değerlidir’’ ifadelerini kullandı.


Sağlık Bakanlığı ile Yapılan Protokol Sayesinde Okulun Hasta Tedavisinde Önemli Yeri Var

Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, bu anlayıştan hareketle birçok birime yaptığı ziyaretin ardından akademik birim ziyaretlerine üniversitemiz pilot projelerinin bir kolunu oluşturan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Okulu ile devam etti. Okul, bünyesindeki hastane ile Kırşehir’de önemli bir sağlık alanına hizmet veriyor. Okulun yeteneklerinin ve kapasitesinin Kırşehir’in sağlık turizminde kalkınmasına önemli hizmetler yapacağına inanan Karahocagil'de, ‘’Sağlık Bakanlığı ile yaptığımız protokol sayesinde yüksekokulun hasta tedavisinde önemli bir yeri var. Stratejik planlamamızda da bu önemin altını çizdik. Akademinin hastaneye vizyoner bir ruh katacağına inanıyorum’’ mesajı verdi. Birim yetkilerinden brifing alan Karahocagil, daha sonra Yüksekokul Hasta Ünitelerini ziyaret ederek öğrenci ve hastalarla sohbet etti.

Enstitüler Üniversiteler İçin Niteliği Önemli Kurumlar

Daha sonra Sağlık, Sosyal ve Fen Bilimleri Enstitülülerine ziyaretlerde bulunan Prof. Dr. Karahocagil, enstitülerin kapsadığı çalışma alanlarında uzmanlık sağlayarak evrensel ölçekte araştırma yapabilen ve projeler üretebilen araştırmacı bilim insanı yetiştiren Ar-Ge süreçlerini önemseyen nitelikli kurumlar olduğuna vurgu yaptı. Rektör Karahocagil enstitülerle ilgili brifing alarak yüksek lisans ve doktora programlarının sayısı, açılması düşünülen yeni programlar, yayınlanan dergiler ve geleceğe dair yapılabilecekler hakkında bilgilendirildi. 9 yüksek lisans ve 3 doktora programında eğitimi veren Sağlık Bilimler Enstitüsü’nde Ebelik, Psikiyatri Hemşireliği ve Engelliler İçin Beden ve Spor dallarında da lisansüstü programların açılmasının düşünüldüğü konuşuldu. Tıp Fakültesi içerisinde açılan Deney Hayvanları Laboratuvarının Sağlık Bilimleri Enstitüsü tarafından tezlerde araştırma konusu olarak kullanılmasının ise hızlı yayın ve araştırma konusunda enstitüye değer katacağı konusunda ise hemfikir olundu. KAEÜ’nün köklü enstitülerinden Sosyal Bilimler Enstitüsü ile devam eden ziyarette Eğitim Fakültesi’nden gelen güçlü yayın desteğinin enstitüyü ileri noktaya taşıdığı belirtildi. Enstitünün dergisi olan SOBİAD’ın ise akademik camiada saygın bir yeri olduğunun dile geldiği toplantıda niteliği ön plana çıkaracak Ar-Ge boyutu güçlü araştırmaların önemine değinildi. Son olarak Fen Bilimleri Enstitüsü ile devam eden ziyarette 487 öğrenci (57’si doktora öğrencisi) sayısına ulaşan enstitüde 21 Tezli Yüksek Lisans ile 11 Doktora programının olduğu kaydedildi. BM Sürdürülebilir Kalkınma süreçlerine katkı sağlayıcı yayınlara önem veren enstitüde KUJİNAS (Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi) dergisinin ise bilim dünyasında değer üreten bir yayın anlayışına sahip olduğuna dikkat çekildi.


Teknik Bilimler MYO  Uygulama Alanlarıyla Bölgesel Kalkınmaya Destek

Rektör Karahocagil’in ziyaretlerde son durağı ise Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu oldu. Burada akademisyenlerle yapılan toplantıya katılan Rektör Karahocagil, kalitede kurumsallaşan bir üniversite olarak kalite hareketini bir ''Ahilik Hareketi'' olarak gördüklerini ifade etti. Öğrenci merkezli, değer yaratan, diğerkâm bir bakış açısıyla yönetim anlayışını devam ettireceklerini kaydeden Karahocagil, ‘’Liderle gelip liderle gelen bir süreçten bahsetmiyoruz. Sürekliliği olan bir anlayışı benimsedik ve buna göre de usul, erkan ve yönetim biçimimizi şekillendiriyoruz. Yani neyi-nasıl yaptığımızı bilen, gelişim odaklı, ileriye gitme esaslı şekilde hareket ediyoruz. Sizlerden Teknik Bilimler olarak beklentimiz bölgesel kalkınmaya ve Ar-Ge süreçlerine destek olmanız. Böylelikle THE Education sıralamasında iyi noktalara varmak hedefimize destek olacağınızı biliyoruz. Bunu birlikte uygulama alanlarını geliştirerek yapacağız’’ dedi.


Akademik birim ziyaretlerinde Rektör Karahocagil’e Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Musa Özata, Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin İlter, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Okulu Prof. Dr. Figen Tuncay, Teknik Bilimler MYO Müdürü Doç. Dr. Mustafa Özduran, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Atilla Taşkın, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Cemalettin İpek ve Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Rüştü Hatipoğlu ile akademisyenler ve idari temsilciler eşlik etti.