Gazze’de ki sayılı hastanelerden biri olan el-Ehli Baptist Hastanesi,  İsrail savaş uçaklarının hedefi olmuş ve en az 471 sivil hayatını kaybetmişti. Üniversitemiz öğrencileri,  İsrail’in Filistin’de sivillere yönelik gerçekleştirdiği insanlık dışı bu eyleme tepki için kampüste sloganlar eşliğinde yürüyüş gerçekleştirdi. Yabancı Diller Yüksekokulu önünde başlayan kampüs içerisinde devam eden yürüyüşe çok sayıda öğrenci katıldı. Yürüyüş sonrası öğrenciler tarafından yapılan açıklamada, “Savaşın bile bir hukuku var, İsrail sadece Filistin’e değil insanlığa karşı da bir savaş ilan etti. İnsanlık onurunu ayaklar altına alan bu katliama sessiz kalınmamalı. Şimdi ses çıkarmanın, desteğimizi göstermenin ve direnmenin tam zamanı. Hepimizin çok iyi bildiği gibi herhangi bir yerdeki adaletsizlik, tüm dünya adaletine bir tehdittir”  denildi.