Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi (KAEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, ilçelerdeki okulların bölgelerin sosyal ve kültürel yaşantısına müspet katkılar sunduğunu söyledi. Bu kapsamda ilçelerdeki kamu kurumları ve yerel idarelerle ilişkilerin her zaman canlı tutulacağını ifade eden Karahocagil, kısa süre önce Kaman Kaymakamlığına atanan Nurullah Kaya ile Kaman Belediye Başkanı Necati Çolak’ı ziyaret etti.

İlçede bulunan Kaman Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ile Kaman Meslek Yüksekokulu’nun (MYO) üniversitemiz için önemine değinen Prof. Karahocagil, “Okulumuzun gelişiminde hiç kuşkusuz yerel idarelerin katkıları çok önemli. Ortak yapılan çalışmalar ve ahenk içerisinde düzenlenen programlar, akademik ve fiziki bakımdan gelişimin ana unsurları. Kaman İlçemizdeki uyumlu çalışmalara devam etmek arzusundayız” dedi.

Kaman Kaymakamı Nurullah Kaya ve Kaman Belediye Başkanı Necati Çolak da Rektör Karahocagil’e yeni eğitim-öğretim döneminde başarılar diledi. Ziyaret, yapılabilecek çalışmaların konuşulmasıyla tamamlandı. Ziyaretlerde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Musa Özata ve Genel Sekreter Dr. Öğretim Üyesi Hüseyin İlter de yer aldı.