Toplumsal fayda eksenli çalışmalar yapan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nin (KAEÜ) kamu kurumları, mesleki birlikler, odalar, dernekler ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği artarak devam ediyor. Bu çerçevede Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Yılmaz ve yönetimi ile Ziraat Odası Başkanı Mevlüt Toprak ve yönetimini ziyaret eden Rektör Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, Kırşehir’in menfaatine olan her konuda sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içinde çalıştıklarını belirtti.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, ortak paydası Kırşehir ve üniversite olan her çalışmaya katkı sunmak adına çalışmalarına devam ediyor. Bu anlamda Rektör Karahocagil’in her iki odada yapılan toplantıda vurguladığı ortak nokta, el birliği ile üniversite ve şehri büyütmek oldu. Pilot projelerin Kırşehir menfaatine kullanılabileceğine dikkat çeken Karahocagil, “Kırşehir’in bitki ve ürün çeşitliliğine AR-Ge çalışmalarımızla daha çok katkı vermek istiyoruz. Asil vazifemizin de bu olduğuna yani şehre katkı vermek olduğuna inanıyoruz. Taşın altına elimizi koymaktan çekinmeyeceğiz. Tüm bu alanlardaki çalışmalarımızda kamu kurumları, mesleki birlikler, odalar, dernekler ve sivil toplum kuruluşları bizim paydaşımız. Yapılan işlerde önceliğimiz her zaman toplumsal fayda. Bu noktaya temas eden her çalışmaya imkânlar ölçüsünde katkı sunuyoruz ve sunmaya devam edeceğiz” dedi.

Toplantılarda daha sonra Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Yılmaz ve Ziraat Odası Başkanı Mevlüt Toprak faaliyet alanlarıyla ilgili bilgilendirmede bulundular. Ziyaretlere Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Güneş, Prof. Dr. Hüseyin Şimşek ve Prof. Dr. Musa Özata ile Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin İlter de katıldı.