Anadolu Üniversiteler Birliği tarafından Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesinde düzenlenen II. AR-GE Proje Pazarı ve Üniversite Tanıtım Günleri programının açılışı gerçekleştirildi. Açılışa TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ve Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil ile birlikte Anadolu Üniversiteler Birliği üyesi üniversitelerin rektörleri, araştırmacılar, üniversite temsilcileri ve öğrenciler katıldı. Üniversitemizi temsilen Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği tanıtım faaliyetleri yaparken Teknoloji Transfer Ofisi ve Mühendislik Mimarlık Fakültesi Ar-Ge çalışmaları için düzenlenen II. AR-GE Proje Pazarı ve Üniversite Tanıtım Günlerinde yerini aldı. Proje pazarında iki öğretim üyemizin yanı sıra iki de öğrencimizin projesi sergilendi.

Açılış konuşmasını yapan Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, Filistin’de yaşanan dramı lanetledi. Yılmaz yaptığı konuşmada Türkiye’nin özellikle teknoloji alanında son dönemlerde bir atılımın içerisinde olduğunu dile getirerek bir nebze de olsa bu atılıma katkı sunmak istediklerini belirtti. TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ise yapmış olduğu konuşmada TÜBİTAK’ın çalışmaları hakkında bilgiler paylaştı. 2. Ar-Ge Proje Pazarının destekleyicilerinden birinin de TUBİTAK olduğunu ifade eden Mandal, başlatılan bu girişimin hayırlı olmasını diledi. Zorlu bir dönemden geçtiğimizi söyleyen Mandal, güçlü olabilmek için bilim ve teknolojide iyi olmamız gerektiğini ifade etti. Daha fazla birlikte iş yapmaya ihtiyaç olduğunu belirten Başkan Mandal, Türkiye’nin insansız hava aracında dünyada ilk sırada olduğunu söyledi. Prof. Dr. Hasan Mandal son olarak TUBİTAK bünyesinde olan destek programları hakkında detaylı bilgiler aktardı.

Rektör Karahocagil’de yaptığı değerlendirmede üniversitelerin ülkemizin sahip olduğu kaynakları etkin bir şekilde kullanabilmesi gerektiğini söyledi. Karahocagil, bu tür faaliyetlerle sayesinde geliştirilen işbirliklerinin ülkemize katma değer sağlayacağını düşündüğünü söyledi. Açılış konuşmaları sonrasında Kırşehir’de faaliyet gösteren PETLAS Ar-Ge Müdürü Erdin Onat ve Şık Makas, İş Süreçleri Geliştirme Direktörü Derya Mutlu sunumlarını gerçekleştirdi.


Program Proje Poster Alanının açılışı ile devam etti. Fuaye alanının açılışını gerçekleştiren Protokol, stantları ziyaret etti. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin stantlarının da gezildiği II. AR-GE Proje Pazarı ve Üniversite Tanıtım Günleri programı 8-9 Kasım 2023 tarihlerinde çeşitli etkinliklerle devam edecek.