Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi eğitim ve öğretimde kalite standartlarını yükseltmeye devam ediyor. Millî ve evrensel değerleri benimsemiş, çağın gerektirdiği teknik ve insani becerilere sahip nitelikli insan yetiştirmek vizyonu doğrultusunda birçok yeni uygulamayı hayata geçiren üniversitemizde, Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümüne “Doğum Simülatörü” alınarak kullanılmaya başlandı. Simülatörle birlikte öğrencilerimiz sahaya çıkmadan önce doğum öncesi, normal doğum, müdahaleli doğum ve postpartum kanama gibi konularda simülatif eğitim alabilecek. Ayrıca sistem üzerinde hazır olan ve eğitimcilerin hazırlayabilecekleri vaka üzerinde uygulama yapabilecekler.

Bu kapsamda Ebelik Bölümü öğretim elemanlarına yönelik eğitimler kapsamında Murat Ayan, Xiang Shen ve Robert Rowitz tarafından “Doğum Simülatörü Eğitimi” verildi. Eğitim iki aşamada gerçekleştirildi. İlk olarak Sağlık Bilimleri Fakültesi Toplantı Salonu’nda Robert Rowitz tarafından online eğitim, ikinci aşamada ise Ebelik Bölümü Doğum Laboratuvarı’nda uygulamalı eğitim gerçekleştirildi. Eğitim karşılıklı soru ve cevapların alınmasıyla sona erdi.