Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinde (KAEÜ) “İsrail Sorunu” konulu panel düzenlendi. Gazze’de yaşanan zulmün tarihsel ve güncel arka planının tartışıldığı panelin moderatörlüğünü Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Doğan yaparken Ankara Medipol Üniversitesinden Prof. Dr. Kudret Bülbül,  Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinden Doç. Dr. Abdullah Aydın ve Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinden Doç. Dr. Muhammed Maruf panele konuşmacı olarak katıldı.

Prof. Dr. Ahmet Doğan, yaptığı açılış konuşmasında “İsrail Sorunu” denildiği zaman evvela bebeklerin, çocukların, genç kızların ve kadınların göğüslerinde kurşundan çiçekler taşıdığı, insanlığın kanayan yarası olan Filistin’in akla geldiğini söyledi.


“İstikrarsızlaştırma, İnsansızlaştırma, İslamsızlaştırma”

Panelde Siyonizm ve Arz-ı Mevud Planı ile ilgili konuşma yapan Doç. Dr. Muhammed Maruf siyonistlerin Yahudi üstün ırk inancına dayandıklarını söyledi. Bu inancın Nil’den Fırat’a kadar olan bölgede bir Yahudi devleti kurma amacında olduğunu anlatan Maruf, Siyonistlerin Mescid-i Aksa’yı yıkıp Süleyman Mabedi kurma amaçlarının olduğunu söyledi. Daha sonra sözü alan Doç. Dr. Abdullah Aydın, İsrail Devletinin kurulma sürecinden bahsetti. İsrail’in Teo-politik, Teo-Stratejik bir bakış açısıyla tüm meselelere dini bir bakış açısından bakma eğilimiyle hareket ettiğini dile getiren Aydın, Arz-ı Mevud’la ilgili İsrail’in bakanlık bile kurduğunu belirtti. Ankara Medipol Üniversitesinden Prof. Dr. Kudret Bülbül ise mevcut dünya düzeninde İsrail’in yeriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Dünyada sorunun sanki Filistin sorunuymuş gibi lanse edilmesinin yanlışlığına değinen Bülbül asıl sorunun “İsrail Sorunu” olduğunu dile getirdi. İstikrarsızlaştırma, İnsansızlaştırma, İslamsızlaştırma politakalarının müsebbibinin İsrail olduğunu hatırlatan Bülbül, güneyimizde yaşadığımız PKK sorunu, Irak-Suriye Savaşları ve Filistin Meselesi hepsinin temeline inildiğinde İsrail’in olduğunu görmenin mümkün olduğunu ifade etti. Panelin son bölümünde meselenin çözüm önerilerine yönelik projeksiyonlar, atılması gereken adımlar konuşuldu.

“İsrail Sorunu” isimli panelde daha sonra konuşmacılara katkılarından ötürü Rektör Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil teşekkür belgelerini takdim etti. Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Güneş ve Prof. Dr. Musa Özata ile Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin İlter’in de katıldığı panele çok sayıda öğrenci, akademik ve idari personel ilgi gösterdi.