2016 yılında Kırşehir Tarım İl Müdürlüğü Yetkilendirme ve Denetim Komisyonundan “Yetkili Toprak Analiz Laboratuvarı” ve 2021 yılında “Yetkili Sulama Suyu Analiz Laboratuvarı” olarak yetki belgesi almış olan AHİLAB, 2023 yılı denetimlerini başarıyla tamamladı. 8 Kasım 2023 tarihinde gerçekleşen denetime Kırşehir Tarım İl Müdürlüğünden Şube Müdürü Ersin Öğülmüş, Ziraat Mühendisi Hamit Kardelen, Konya Toprak Su ve Çölleşme ile Mücadele Araştırma Enstitüsünden Ziraat Yüksek Müh. Davut Kuru, AHİLAB Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Murat Çınarlı, Toprak Analizi Laboratuvar sorumlusu Öğr. Gör. Ayşe Çetin, Sulama Suyu Analiz Laboratuvar sorumlusu Öğr. Gör. Esra Çınarlı katıldılar.

Laboratuvar faaliyetleri hakkında bilgi veren Dr. Öğr. Üyesi Murat Çınarlı “Üniversitemizin bölgesel katkı misyonu çerçevesinde çiftçilerimize hem toprak ve sulama suyu analiz hizmeti sunulmakta hem de analiz sonrası nasıl gübreleme ve sulama yapılacağı konusunda AHİLAB tarafından bilgi desteği verilmektedir. Özellikle birim alandan yüksek ve kaliteli ürün alınması ve toprak verimliliğinde devamlılık sağlanması noktasında toprak ve sulama suyu analizi büyük önem arz etmektedir. Bu nedenle tüm çiftçilerimizi toprak ve sulama suyu analizi yaptırmaya ve üniversitemizin bilgi birikiminden faydalanmaya davet ediyoruz.” dedi.