Üniversitemiz Ahi Evran Kongre ve Kültür Merkezi 15 Temmuz Milli İrade Salonunda 14 Aralık 2023 tarihinde Akademik Veri Yönetim Sistemi ve SPSS Yazılımı tanıtımı gerçekleştirildi. Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hüseyin Şimşek ve Prof. Dr. Ali Güneş, Genel Sekreter Dr. Ögr. Üyesi Hüseyin İlter, Üniversitemiz öğretim üyeleri Doç. Dr. Ahmet Salih Şimşek ve Prof. Dr. Elif Sevim, KAEÜ Bilgi İşlem Daire Başkanı Canfer Memoğlu, Talent Soft Yetkilisi Hayri Kılıç ile akademik ve idari personeller katıldı.

Eğitim toplantısının açılışında Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Şimşek bir konuşma yaptı. Üniversitemizin yeni Akademik Veri Yönetimi sistemi ile üniversitemizin hocalarının bilimsel çalışmalarında kullanacakları SPSS yazılımını tanıtmak amacıyla bir araya gelindiğini söyleyen Şimşek, özellikle üniversitenin bu tarz bilgi sistemlerini kullanmasıyla, akademik personellerin kendi yapmış oldukları bilimsel yayınların tasnifi ve ulaşılabilirliğinin çok daha rahat bir şekilde yapılabileceğini ifade etti. Rektör Yardımcısı Şimşek, Akademik Veri Yönetimi Sistemi ile SPSS yazılımlarının teminini daha önce iyileştirme planları içine aldıklarını ve bu konuda da hızlı bir tempoyla bu işi sonuçlandıracak bir çaba ortaya koyduklarını ifade etti.  Şimşek, özellikle Akademik Veri Yönetimi Sistemi ve SPSS yazılımının üniversitemize kazandırılması ile birlikte akademisyenlerimizin araştırma sonuçlarını değerlendirirken ve bilimsel yayınlarının takibi ve tasnifi konusunda yaşadıkları birçok problemi aşmış olacağız ifadelerini kullandı. Bu iki yeni programın akademisyenlerimize, öğrencilerimize ve üniversitemize hayırlı olmasını ve iyi sonuçlar getirmesi temennisinde bulunan Rektör Yardımcısı Şimşek,  bu süreçte emeği geçenleri kutlayarak sözlerini noktaladı.

Ahi Evran Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen tanıtımda konuşan Üniversitemiz Ölçme ve Değerlendirme Ofisi Başkanı Doç. Dr. Ahmet Salih Şimşek’te SPSS’in istatistik ve veri analizi konusunda kullanılan önemli bir yazılım olduğunu söyledi. Bu konuyla ilgili ücretli ve ücretsiz çok sayıda yazılımların mevcut olduğunu söyleyen Şimşek, alanlara göre yazılımların da ihtiyaçlara uygun olarak özelleştirildiği ifade etti. SPSS’in şuanda dünyada en çok kullanılan yazılımların başında geldiğini söyleyen Şimşek, özellikle ara yüzü ve ücretli yazlımlar olarak bunu kategorize edecek olursak özellikle sosyal bilimler de biyoistatistik başta olmak üzere birçok alanda oldukça pratik bir çözüm olarak karşımıza çıktığını dile getirdi. Programın satın alınmasının önemine dikkat çeken Şimşek, özellikle istatistiğe ve araştırmaya yeni başlayan araştırmacılar için yazılımın oldukça kullanışlı ve süreci kolaylaştırıcı bir imkan sağladığını söyledi.

Üniversitemiz Bilgi İşlem Daire Başkanı Canfer Memoğlu ise SPSS sisteminin kurulumu ve lisanslama kısmıyla ilgili bilgilendirmeler de bulundu. Memoğlu, yazılımın kurulumu esnasında yaşanacak problemlere çözüm önerilerinde bulunarak, teknik anlamda her zaman destek olabileceklerini belirtti.  Akademisyenlerin SPSS yazılımını sadece üniversite içerisindeki kimliklerine tanımlı olan bilgisayarlarında kullanabileceklerini söyleyen Memoğlu yazılımın aynı anda 25 kişiye hizmet verebileceğini ifade etti.

Canfer Memoğlu’nun ardından Üniversitemiz Akademik Gelişim Destek Ofisi Başkanı Prof. Dr. Elif Sevim söz aldı. Sevim ise SPPS yazılım sisteminin üniversitemize çok büyük avantajlar sağlayacağını vurguladı.  Akademisyenlerin dışa açılan yüzü olan akademik web sayfalarının önemine değinen Sevim alınan bu yeni Akademik Veri Yönetimi Sisteminin akademisyenleri oldukça rahatlatacağını belirterek bu yeni sistemle çok uzun süreçler isteyen veri girişlerinin yapılmasını çok daha kolay bir şekilde gerçekleşeceğini ifade etti.

Eğitim programında son olarak söz alan Talent Soft yetkilisi Hayri Kılıç Akademik Veri Yönetimi Sisteminin işleyişi ve kullanımı ile ilgili açıklayıcı bir sunum gerçekleştirerek akademik personelin sorularını yanıtladıktan sonra konuşmasını tamamladı.