Basını önemseyen ve bilgi akışını hiç kesmeden şeffaflık ilkesiyle yönetimine devam eden üniversitemiz, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” dolayısıyla düzenlenen yemekte basın mensupları ile bir araya geldi. Kırşehir Basın Konseyi Başkanı Sait Yanık’ın ev sahipliği yaptığı kahvaltılı organizasyona ilimiz gazetecilerinin yanı sıra Kırşehir Valisi Mete Buhara, İl Emniyet Müdürü Erdoğan Kartal, İl Jandarma Komutanı Sadık Gülecen, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Musa Özata, Kırşehir Belediye Başkan Yardımcısı Nuri Araz, Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin İlter ile KAEÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Öğr. Gör. Vahit Özdemir katıldı. Kırşehir Öğretmenevinde yapılan organizasyonda gazetecilerin yaptığı işin önemine değinildi. Kamuoyunun bilgilendirilmesi için gece gündüz demeden çalışan gazetecilerin yaptıkları işin kutsallığının anlatıldığı programda tüm basın emekçilerinin “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” kutlandı.



Toplantıda bir konuşma yapan Vali Mete Buhara basının halkın haber alma ihtiyacını karşılaması yönüyle kamu hizmeti yaptığını söyleyerek gazetecilerin gününü kutladı. Buhara, Kırşehir’in geleceğine yön verecek yatırımların yapıldığını ve yapılacağını şehrin bu yönünün ön plana çıkartılırken basını da büyük iş düştüğünü dile getirdi. Kırşehir Basın Konseyi Başkanı Sait Yanık’ın basına verdikleri desteklerden dolayı ilimiz yöneticilerine teşekkür ettiği program, basın mensuplarıyla yapılan sohbet ile sona erdi. 



Üniversite Olarak Yaptığımız Projelerde Bizlerde Basınımızın Desteğini Arkamızda Görmekteyiz

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil’de 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ile ilgili bir mesaj yayınladı. Karahocagil mesajında şunları söyledi: “Zaman mefhumu gözetmeksizin her koşulda doğru, ilkeli ve nesnel anlayışla bireyin haber alma hakkını sağlayan basın mensuplarımız, demokrasimizin güçlenmesine ve milli birliğimizin gelişmesine büyük katkı sunan önemli bir mesleği ifa etmektedirler. Üniversite olarak yaptığımız projelerde bizlerde basınımızın desteğini arkamızda görmekteyiz. Mesleğinin saygınlığını ve ilkelerini koruyarak, halkımıza doğru ve hızlı haber alma hizmeti sunan, Ahice bir anlayışını benimsemiş tüm gazetecilerimizin, ‘Çalışan Gazeteciler Günü’nü içtenlikle kutluyor; sevgi ve saygılarımı sunuyorum”