Üniversitemiz Ahi Evran Kongre ve Kültür Merkezinde TÜBİTAK, AB ve Cost Proje değerlendirme toplantısı 19 Şubat 2024 günü gerçekleştirildi toplantıya KAEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Güneş, Prof. Dr. Musa Özata, BAP Koordinatörü Prof. Dr. Muttalip Çiçek, TTO Müdürü Öğr. Gör. Mahmut Sarı ve Üniversitemizin çeşitli birimlerinden çok sayıda öğretim elemanı katıldı. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Güneş’in açılış konuşmasını gerçekleştirdiği toplantıda, üniversitemizin 5 yıllık süreçte toplam 100'e yakın  proje hazırlandığı ifade edildi. Güneş, üniversitemizin AR-GE çalışmalarında BAP Koordinatörlüğünü güçlendirerek  proje sayısını artırmak için ellerinden gelen her türlü desteği sağlayacaklarını vurguladı.

Toplantıda bir değerlendirme konuşması yapan Rektör Prof. Dr. Mustafa Kasım  Karahocagil; Üniversitemizin yapmış olduğu bu toplantının çok değerli olduğunu AR-GE çalışmaları yapan akademisyenlerin bir araya gelerek iletişim halinde olmalarını önemsediklerini ifade etti. Konuşmasında akademik çalışmalara daha çok yoğunlaşılarak nitel ve nicel olarak kaliteli çalışmaların artırılması gerektiğinin altını çizen Karahocagil, üniversitemizde bu konu ile ilgili sistematik ve sürdürülebilir çalışmaların yapılması gerektiğini belirtti. Karahocagil, proje hazırlayan ve akademik çalışmalara destek veren tüm öğretim elemanlarına teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.