Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, yerel de olduğu gibi ulusal anlamda da temaslarına devam ediyor. 20 Şubat 2024 tarihinde yapılan ziyaretlerde güne İlk olarak Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından düzenlenen "Ulusal Yün ve Nanoteknoloji Çalıştayı" ile başlayan Rektör Karahocagil, sonrasında ziyaretlerine Selçuk ve Necmettin Erbakan Üniversiteleri ve Konya Botanik Bahçesiyle devam etti.

“Ekonomimizdeki Katma Değeri Arttırmanın Yollarını Bulmalıyız”

"Ulusal Yün ve Nanoteknoloji Çalıştayı" KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından düzenlendi. Çalıştayda katılımcılara yün ve nanoteknoloji ile ilgili bilgi verildi. KOP İdaresi Başkanı Dr. Murat Karakoyunlu, bölgede hayvancılığın geliştirilmesine yönelik desteklerle bölge hayvancılığını güçlendiğini söylediği konuşmasında küçükbaş potansiyelinin ülke genelinde 56 milyonu aştığı bilgisini verdi. Çalıştayın önemli tespitlere, yol haritasına vesile olacağına dikkat çeken Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan ise “İnşallah bugüne kadar hep koyunun etinden, sütünden ve yününden diye konuşurduk. Artık yünü de bileşenlerine ayırıp sağlığından keratininden, yalıtımından daha birçok belki nano teknolojinden deyip bileşenlerine ayırıp hayatımıza etkisini artırmak amacındayız. Bu nedenle buradan çıkacak yol haritasını güçlü aksiyonlarla destekleyeceğiz” şeklinde konuştu.

“Refahın Tabana Yayılması Sorumluluk Alanlarımızdan”

Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil’de yaptığı değerlendirmede bölgesel kalkınmada, üretilen refahın tabana yayılmasının sorumluluk alanlarından birisi olduğunu kaydetti. Karahocagil, çalıştayın bu anlamda farkındalık oluşturduğunu ve katma değere dönüşecek boyutları ön plana çıkardığını belirtti. Çalıştay sonunda Rektör Karahocagil’e KOP Projelerine desteklerinden ötürü plaket hediye edildi.


KOP İdaresi Başkanı ile Selçuk ve Necmettin Erbakan Üniversitesi Ziyaretleri Yapıldı

Konuşmaların ardından çalıştay oturumlarına geçilen program sonrası Rektör Karahocagil,  KOP İdaresi Başkanı Dr. Murat Karakoyunlu, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy ve Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu’yu makamlarında ziyaret etti. Gerçekleşen ziyaretlerde kurumlar ve üniversiteler arasında yapılabilecek çalışmalara ilişkin karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin çalışmalarının yakından takip edildiğinin dile geldiği görüşmeler sonrası Karahocagil, misafirperverlikleri dolayısıyla ev sahipliği yapan herkese teşekkür etti. Son olarak bitki bilimi (botanik) çalışmalarının yapıldığı, bitkilerin sergilendiği ve korunduğu Konya Botanik Bahçe’nin ziyaret edildiği temaslarda Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Güneş ve Prof. Dr. Musa Özata ile Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin İlter’de hazır bulundu.