Üniversitemizin spor alanında başarıları hız kesmeden devam ediyor. Amerika Birleşik Devletlerinin Nevada Eyaletindeki Reno kentinde 17-19 Şubat 2024 tarihlerinde düzenlenen Amerika Açık Tekvando Turnuvası’nda Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesinden Merve Dinçel Kavurat, kadınlar 53 kiloda altın madalya kazandı ve aynı turnuvada yapılan oylama neticesinde Amerika Açık Tekvando Turnuvası’nda en iyi kadın sporcu ödülünü alarak ülkemizin ve üniversitemizin gurur kaynağı oldu. Rektör Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil şampiyonada altın madalya alan öğrencimiz Kavurat'ı tebrik ederek başarılarının devamını diledi. Üniversitemizin dünya çapında elde ettiği bu başarının ardında azimli bir çalışma ve güçlü bir spor alt yapısı olan fakültemizin katkılarına dikkat çeken Karahocagil, spor alanında ülkemizi daha ileri noktalara taşımak adına Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nin her türlü desteği vereceğini belirtti.