Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, Türkiye Uzay Ajansı (TUA) Başkanı Yusuf Kıraç ve Anayasa Mahkemesi Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Recai Akyel’i ziyaret etti. 29 Şubat 2024 tarihinde gerçekleşen ziyaretlerde ilk önce TUA Başkanı Kıraç ziyaret edildi. Görüşmede üniversitemizin TUA ile işbirliği imkânları üzerinde duruldu. Başkan Kıraç’a hayırlı olsun dileklerinde de bulunan Karahocagil, Türkiye'nin ilk astronotu olarak uzaya çıkan Alper Gezeravcı’yı da yaptığı 13 deneyden dolayı TUA nezdinde kutladı.

İkinci ziyaret Anayasa Mahkemesi Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Recai Akyel’e taziye ziyareti niteliğinde yapıldı. Geçtiğimiz günlerde eşi Zehra Akyel'i kaybeden Akyel'e, Rektör Karahocagil başsağlığı dileğinde bulundu. Kendisinin de Kırşehirli olması hasebiyle Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin çalışmalarını yakından takip ettiğini belirten Anayasa Mahkemesi Başkan Yardımcısı Akyel, üniversitemizin kaliteli çalışmaları, desteklemeler ve proje fırsatları konularındaki faaliyetlerini tebrik etti.  Kaliteli eğitimi, genç ve dinamik akademik yapısı ile ülkemizin geleceğine yeni nesiller yetiştirmeyi hedef edindiklerini anlatan Rektör Karahocagil ise, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesini geldiği konumdan daha ileriye taşıyacaklarını kaydetti.