Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi ve Kırşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında Toplumsal Katkı Koordinatörlüğümüzün organizasyonu ile merkezdeki ilkokulların bahçelerine geleneksel çocuk oyun alanları çiziliyor. Geleneksel çocuk oyunlarını okul bahçelerine taşıyan üniversitemiz böylelikle gelenekten geleceğe bir köprü kurmayı da hedefliyor.

Yapılan organizasyonda amaç hem çocukların oyun dünyalarını geliştirmek hem de geleneksel oyunlarla buluşmalarını sağlamak olarak belirlendi. Bu kapsamda KAEÜ Ahi Çocuk Topluluğu öğrencileri ve topluluk danışmanları tarafından Kırşehir’deki 6 okulun bahçesine" Yağ Satarım Bal Satarım", "Güneş", "Seksek", "Basketbol sahası", " Futbol sahası", “Tırtıl” ve ”Kedi motifi” çizimi yapıldı. Yapılan çalışmayla okullarda bulunan boş alanlar rengârenk oyun alanlarına dönüştürülerek unutulmaya yüz tutmuş geleneksel oyunların yaşatılması da hedefleniyor. Çizilen oyun alanlarıyla çocuklara, teneffüslerde geleneksel oyunlarla eğlenme imkânı sunulurken, okul bahçeleri de rengârenk bir görünüme kavuşturuluyor.