Kırşehir’in Mucur İlçesinin Medetsiz Köyünde yaklaşık üç yıl önce bulunan sıcak su kaynağının ülkemiz tarımına kazandırılması amacı ile başlatılan çalışmalar sonuç vermeye başladı. İş insanı Halil Kitapçı’nın girişimleriyle otuz dönüm arazi ürerine kurulan jeotermal kaynaklı üretim yapan sera, KAEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Güneş tarafından 6 Mart 2024 günü ziyaret edildi.

Ziyarette sera hakkında bilgiler alan Rektör Karahocagil yapılan bu yatırımın Kırşehir’i tarımda daha ileri noktalara taşıyacağını belirterek jeotermal su kaynaklarının faydalı bir şekilde kullanılması amacı ile bu tarz projelerin hayata geçirilmesinin önemli olduğunu vurguladı. Karahocagil, bu manada Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nin de Ar-Ge çalışmalarının olduğunu hatırlattı ve iş birliği içerisinde hareket edebileceklerini söyleyerek “Üniversitemizde seracılık faaliyetleri çerçevesinde birçok proje yürütülüyor. Bu projelerin amacı da yeni teknolojilerle seracılığı buluşturmak, ihracatı özendirmek, bölge halkını bilinçlendirmek ve kalkındırmak. Karakurt Köyü’nde teknoloji ve Ar-Ge desteğimizle oluşan 500 kişilik istihdam Medetsiz’de de yapılabilir” ifadelerini kullandı.