Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil Hitit Üniversitesi Bilim ve Teknoloji festivaline katılmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere 8 Mart 2024 tarihinde Çorum’a gitti. 8–9 Mart tarihlerinde gerçekleşen festival, özellikle Hitit Üniversitesi, Çorum ve bölge illerinin Ar-Ge ve Ür-Ge ekosisteminin tanıtımına aracılık yapmayı amaçlamakta olup, bu bağlamda hem sanayi ve kamu kuruluşlarının hem de akademisyenler ile lise, lisans ve lisansüstü öğrencilerinin projelerini sunması üzerine gerçekleştirilmiştir. Bilim ve Teknoloji Festivalinin açılış programına katılan ve daha sonra festival alanında incelemelerde bulunan Rektör Karahocagil, bu tür festivallerin kurumların ve bilim insanlarının yaptıkları çalışmaları göstermeleri adına bir fırsat olduğunu ve bölgesel kalkınmaya önemli bir ivme kazandırdığını belirtti. Deneyim paylaşımı anlamında da bu tür etkinliklerin çok değerli olduğunu söyleyen Karahocagil bu organizasyonun yapımında emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti. 

Çorum Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk festival amacı ile Çorum’a gelen bölge üniversite rektörlerini makamında ağırladı. Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil’in de katıldığı toplantıda üniversitelerin gelişim süreçleri, ihtisaslaşma alanları ve bilimsel çalışmaları üzerine istişarelerde bulunuldu. Aynı zamanda Rektör Karahocagil festival amacı ile Çorum’da bulunan diğer bölge rektörleri ile birlikte Çorum Valisi Sayın Doç. Dr. Zülkif Dağlı’yı makamında ziyaret etti.

Rektör Karahocagil, Çorum’daki ziyaretleri kapsamında Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın’ı ve Çorum İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Kodek’i makamında ziyaret ederek istişarelerde bulundu. Karşılıklı fikir alış verişi şeklinde gerçekleşen ziyaretlerde Rektör Karahocagil, üniversitemiz tarafından gerçekleşen kalite, ihtisaslaşma, bölgesel kalkınma ve ar-ge çalışmaları konusunda bilgiler verdi.  Çok verimli bir Çorum ziyareti gerçekleştirdiklerini belirten Karahocagil bu tür ziyaretlerin deneyim paylaşımı anlamında çok değerli olduğunu belirterek katkı sağlayan herkese teşekkürlerini iletti.