‘’Asrın Felaketi’’ olarak nitelendirilen 6 Şubat Depreminin üstünden bir yıldan fazla geçti. Depremden en çok etkilenen illerin başında acıları daha çok taze olan Malatya geliyor. Çekilen acıları, yaşanan dramı bir parça olsun dindirmek adına Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Spor Kültür Sağlık Daire Başkanlığımıza bağlı öğrenci toplulukları Malatya İnönü Üniversitesine 8 Mart 2024 tarihinde ziyarette bulundu.  Öğrenci toplulukları Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay ve üst yönetimi tarafından kabul edildi. Sonrasında hatıraların yaşatılması amacıyla üniversite kampüs alanına öğrenciler tarafından fidan dikimi gerçekleştirildi.  Yakın bir bölgede bulunan konteyner kente ziyarette de bulunan topluluklarımız depremzedemizin acılarını paylaşarak bir daha böyle acıların yaşanmaması için temennilerde bulundular.

Üniversitemizde faaliyet gösteren ve bu önemli etkinliğe imza atan Farklı Etkinliklerde Sosyalleşme ( Gene FEST), Türk Dünyası, Anadolu Tarımsal Aktiviteler, Doğal Afet Arama Kurtarma ve İlk Yardım, Eğitimci Ahiler, Ahi Çocuk, Bozkırın Neferleri, Genç Kızılay, Ahi Evran Genç Tema ve Sağlık Hizmetleri topluluklarına Rektör Kızılay tarafından teşekkür edilerek çeşitli hediyeler verildi.