İnsanı yaşatma ve iyileştirme gibi kutsal bir sorumluluğu üstlenen hekimlerin ve sağlık çalışanlarının “14 Mart Tıp Bayramı”, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Tıp Fakültesince düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlamalar kapsamında Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Güneş Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık çalışanlarına günün anısına karanfil takdim etti ve tıp bayramlarını kutlayarak görevlerinde başarılar diledi.

Tıp bayramının mübarek ramazan ayına denk gelmesinden dolayı KAEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil   Ahi Hekimler Gelişim ve Düşünce Topluluğunun düzenlediği iftar programına katıldı. Rektör Karahocagil Ramazan ayının tüm İslam alemine ve ülkemize hayırlı olması dilekleriyle başladığı konuşmasında bütün sağlık çalışanlarının tıp bayramlarını kutlayarak tıp mesleğinin insanlığın en değerli mesleklerinden biri olduğunu ifade etti. Karahocagil “ Tıp Fakültemizin hedefi her zaman gelişime açık bir ortamda, daima güncel bilgileri öğrencilerine sunan, kaliteli eğitim sistemine sahip, kalifiye sağlık personeli yetiştirmek ve sağlık sistemini daha iyi yerlere taşımaktır.” dedi. Gece hediye çekilişi ve ilahi dinletisi ile devam etti.