
Ahilikten Gelen Bereket Aileden Gelen Lezzet etkinliğinde ilk olarak Kaman Uygulamaları Bilimler Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Başkanı öğretim üyesi Doç. Dr. Yener Oğan bir konuşma yaptı. Oğan konuşmasında etkinliğin düzenlenme amacına değinerek Ahilik Kültürünün Türk mutfağındaki yerine değindi. Gastronominin bilimsel tanımına konuşmasında yer veren Doç. Dr. Yener Oğan, aynı zamanda Gastronominin kültürel, sosyal, turizm ve sanatsal gibi pek çok boyutu olduğunu vurgulayarak etkinliğe katılan herkese teşekkür etti.

Doç. Dr. Yener Oğan’ın konuşmasının ardından Kaman Uygulamaları Bilimler Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünden Öğr. Gör. Ecem Akay, workshopa katılan üniversitemiz çiftlerine pastacılık eğitimi vererek çiftlerle birlikte turta yaptılar. Pastacılığın püf noktalarını çiftlerle paylaşan Akay, Gastronomi sanatının önemini detaylıca anlattı.

Ahilikten Gelen Bereket Aileden Gelen Lezzet etkinliği, 2025 yılının Aile Yılı ilan edilmesi kapsamında gerçekleştirilirken Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi de bu etkinlikle köklü Ahilik Kültürünün değerlerinin aile birliği ve mutfak lezzetleriyle harmanlanmasına katkı sağladı. Üniversitemiz bünyesinde görev yapan evli çiftlerle gerçekleştirilen etkinlik, üniversitemiz personelini aynı zamanda tatlı bir rekabet ve dayanışma ortamında bir araya getirdi. Ahilikten Gelen Bereket Aileden Gelen Lezzet etkinliği ile Ahiliğin; emek, dürüstlük, paylaşma ve dayanışma ruhunu da yansıtması amaçlandı. Ahiliğin Türk kültürünün mihenk taşlarından biri olmasıyla birlikte, esnaf ve zanaatkarlar arasında kardeşlik, helal kazanç ve kaliteli hizmet anlayışını benimsemesi aslında her ailenin de temelini oluşturuyor. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi bu kapsamda Ahilikten Gelen Bereket Aileden Gelen Lezzet etkinliğinin Ahilik değerlerinin mutfak kültürümüzle birleştirilmesine, personelimizin aile bağlarını güçlendirilmesine ve Ahilik mirasının yaşatılmasına katkı sağlamasını hedefliyor.

Kırşehir Ahi İş Kadınları Derneği Başkanı Duygu Dulkadir ve dernek üyeleri de Ahilikten Gelen Bereket Aileden Gelen Lezzet etkinliğine katılarak, Ahilik kültürü mirasını devam ettirmek adına çalışmalarını tanıttılar. Etkinlikte aynı zamanda dernek üyeleri ikramlıklarda da bulunarak Ahilikten Gelen Bereket Aileden Gelen Lezzet etkinliğine renk kattılar.

Ahilikten Gelen Bereket Aileden Gelen Lezzet etkinliği kapsamında düzenlenen Pastacılık Atölyesi Workshop yarışmasına üniversitemiz personelinden Dr. Öğr. Üyesi Merve Turpçu ve eşi Öğr. Gör. Murat Turpçu, Dr. Öğr. Üyesi Sevinç Akçay ve eşi Doç. Dr. Ahmet Oğuz Akçay, Doç. Dr. Ahsen Seda Kılıç Bulut ve eşi Prof. Dr. Ümit Bulut, Öğr. Gör. Ebru Şirin ve eşi Prof. Dr. Emre Şirin, Doç. Dr. Yasemin Kuzu ve eşi Doç. Dr. Okan Kuzu, Dr. Öğr. Üyesi Nihal Dulkadir Yaman ve eşi Doç. Dr. Fatih Yaman, Arş. Gör. Hikmet Bayam ve nişanlısı Sedat Gündoğdu, Songül Duran ve eşi Zafer Duran katılarak tatlı bir rekabetle yarıştılar. Ahilik Kültürünün aile birliğine kattığı manevi değerlerin yanı sıra ailede birlik ve beraberliğin perçinleşmesine de katkı sağlaması planlanan Pastacılık Atölyesi Workshop yarışmasında kazanan personelimiz Dr. Öğr. Üyesi Merve Turpçu ve eşi Öğr. Gör. Murat Turpçu oldu.

Yarışmanın sonunda birinciye ve yarışmaya katılım sağlayan personel ile sponsor olan Ahi İş Kadınları Derneği üyelerine hediye ve belge verildi. Ahilikten Gelen Bereket Aileden Gelen Lezzet etkinliği çekilen aile fotoğrafının ardından sona erdi.













Haber: Fatma Kaya
Fotoğraf: Rıza Yıkıcı-Yılmaz Parlak
Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü
