Her gün farklı konu ve konukları ile öğrencilerin Ramazan ayını çeşitli faaliyetlerle geçirmelerine katkı sağlayan Kampüste Ramazan etkinliklerinde sona gelindi. 12 Mart 2026 tarihinde Kampüste Ramazan etkinlikleri ilk olarak Kampüs Camiinde yapılan “Çanakkale İftarı” ile gerçekleştirildi. Etkinlik, iftarın ardından “Mekan ve Zaman Üzerine Hasbihal” söyleşisi ile devam etti. Etkinliğe Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Güneş, Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin İlter, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Şehitlerimizin aziz hatırasına ithafen düzenlenen iftar yemeğinde katılımcılar iftar vaktiyle birlikte çorba, simit ve hurmadan oluşan menü ile oruçlarını açtı. Ramazan ayının manevi atmosferinde gerçekleşen etkinlik, birlik ve beraberlik duygularını ön plana çıkardı.

İftarın ardından Diyanet Gençlik Merkezi’nde “Mekân ve Zaman Üzerine Hasbihal” başlıklı söyleşi düzenlendi. Söyleşiye Yazar Dursun Çiçek konuşmacı olarak katılırken, programın moderatörlüğünü Dr. Öğr. Üyesi İzzet Gülaçar üstlendi. Söyleşide Çiçek, İslam düşüncesinde mekân kavramıyla yalnızca fiziksel alanlar olarak ifade edilmediğini, ev, bahçe ve şehir gibi unsurların insanın inancı ve yaşam anlayışıyla şekillendiğini vurguladı. Mekânın aynı zamanda bir medeniyet anlayışını yansıttığı, İslam şehirlerinin adalet, ahlak ve paylaşım ilkeleri üzerine kurulduğunu anlatan Yazar Dursun Çiçek, “Şehirlerin insanın kimliği ve karakterinin oluşumunda önemli bir rol oynar, geçmişte kurulan şehirler sadece mimari yapılar değil, bir düşünce ve medeniyet tasavvurunun ürünüdür.” dedi. Müslüman şehirlerinde cami, medrese, çarşı ve sosyal alanların bir arada bulunmasının bu anlayışın bir yansıması olduğu belirten Çiçek, Batı’da ise dünyanın kalıcı olduğunu ve cennetin dünyada kurulmaya çalışıldığını anlattı.

Program, Yazar Dursun Çiçek’in katılımcıların sorularını yanıtlamasının ardından sona erdi. Kampüste Ramazan Etkinlikleri 13 Mart 2026 tarihinde Dr. Öğr. Üyesi İzzet Gülaçar tarafından “Aliya İzzetbegoviç: Hicret” isimli makale tahlilini yapmasıyla sona erecek.

 

Haber: Sevgi Su Cırık – Fatma Kaya
Fotoğraf: Şakir Yıldırım
Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü