1. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Eğitim Fakültesi, İslami İlimler Fakültesi ve Spor Bilimleri Fakültesi bünyesinde yürütülen Öğretmenlik Uygulaması II dersi ile Eğitim Fakültesinde yürütülen Okullarda Rehberlik Uygulamaları II derslerini alan öğrencilerimiz bu dersi Üniversitemizde alabilecekleri gibi istemeleri halinde başka bir üniversitede de alabileceklerdir. Bu dersleri başka bir üniversiteden alacak öğrencilerin müracaatlarını ilgili üniversitede oluşturulan Koordinasyon Birimine yapmaları gerekmektedir. 

  2. Öğretmenlik Uygulaması II ve Okullarda Rehberlik Uygulamaları II derslerini üniversitemizde almak isteyen kayıtlı öğrencilerimiz ile başka bir üniversitede kayıtlı olup bu dersleri Üniversitemizde almak isteyen öğrencilerin, Üniversitemiz Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına şahsen başvurmaları veya dilekçelerini doldurarak uygulamadersleri2023@ahievran.edu.tr adresine göndermeleri gerekmektedir. 

  3. Üniversitemize kayıtlı olup bu dersleri başka bir üniversitede almak isteyen öğrenciler Form-1’i başka bir üniversitede kayıtlı olup bu dersleri Üniversitemizde almak isteyen öğrencilerin ise Form-2’yi doldurarak en geç 02 Mart 2023 günü mesai bitimine kadar başvurmaları gerekmektedir. 

  4. Üniversitemiz bünyesinde mezunlar için halen yürütülmekte olan Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına kayıtlı öğrencilerin Öğretmenlik Uygulaması II dersini Üniversitemizin bulunduğu Kırşehir’de almaları gerekmektedir. Bu öğrencilerimizin herhangi bir müracaat yapmalarına gerek olmayıp, söz konusu uygulamalarını https://formasyon.ahievran.edu.tr/ adresinde ilan edilecek olan okullarda yapacaklardır.