Pilot Üniversite Süreci

Pilot üniversite süreci 2006 yılında kurulan üniversiteleri incelemek için Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı tarafından başlatılan ve 41 üniversitenin bizzat çağrısına açık hale getirilmesi ile başlayan bir süreçtir. Bölgesel kalkınmaya katkı sağlamak ve üniversitelerin sahip olduğu öz değerlerde ihtisaslaşması amacıyla başlatılan süreçte, YÖK tarafından 41 üniversite için çağrıya çıkılmıştır. Bu kapsamda üniversitemiz, 18 Ekim 2016 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarıyla 41 üniversite arasından tarım ve jeotermal alanında Bölgesel Kalkınma ve İhtisaslaşmaya katkı sağlayacak beş pilot üniversiteden biri seçilmiştir.

Pilot üniversite projeleri ile Türkiye’de yeni bir üniversite modeli oluşturulmuştur. Üniversiteler, artık bölgelerinin ve illerinin ekonomisine katkı sağlayacak projeler üreterek daha gelişmiş, modern ve ileri bir Türkiye için daha çok çalışmaya başlamışlardır. Üniversitemiz, yükseköğretimin yönünü değiştirecek olan yeni bir yükseköğretim anlayışını Türkiye’ye yayma gibi önemli bir misyon farklılaşması görevi üstlenmiştir. Üniversitemiz bilgiyi üretip halkın faydasına sunmayı ve bulunduğu bölgeyi cazibe merkezi haline getirmeyi hedeflemektedir.

Pilot üniversite misyonunu üzerine aldığı günden bu yana projeleri ile ilgili çalışmalarına hız kesmeden devam eden üniversitemizin pilot projelerine ilişkin bilgilere ulaşmak için https://pilot.ahievran.edu.tr adresini tıklayabilirsiniz.


Kalite Süreci

Misyon ve vizyonu doğrultusunda uluslararası standartlarda araştırmalar yapan, ihtisaslaşma alanlarına yönelik projeler yoluyla bölgesel kalkınmaya öncülük eden, insan odaklı ve yeterlilik temelli eğitim-öğretim faaliyetlerini yürüten ve paydaşları ile dayanışma içinde sürekli iyileştirmeyi esas alan bir kalite politikası ile yoluna devam eden Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, 2015 yılında çıktığı kalite yolculuğunu hızla devam ettirmektedir.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi 19-22 Aralık 2017 tarihleri arasında yapılan ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Standardı Dış Tetkik Sürecini tüm birimleriyle başarıyla tamamlayarak ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistem Belgesini almaya hak kazanmıştır. Ülkemizde ve yurt dışında değişik birimleriyle TSE Belgesi alan yaklaşık 80 üniversite bulunmaktadır. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi ise tüm birimleriyle TSE Belgesi alan ilk ve tek üniversitedir.

Üniversitemizin kalite süreçleri ile ilgili bilgi almak için https://kalite.ahievran.edu.tr adresini tıklayabilirsiniz.