KOP Bölgesi Üniversiteler Birliğinin (UNİKOP) 2020 Dönem Başkanlığını üstlenen Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, 30 Ocak 2020 tarihinde UNİKOP Stratejik Planlama Kurul Üyeleri ve Koordinatörler Toplantısını gerçekleştirdi. Üniversitemiz Senato Salonunda gerçekleşen toplantıya Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve UNİKOP Stratejik Planlama Kurul Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kurt, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, Selçuk Üniversitesi, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Aksaray Üniversitesi, Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi, KTO Karatay Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Kırıkkale Üniversitesi, Yozgat Bozok Üniversitesi, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Kapadokya Üniversitesi, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi, Konya Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcıları ve UNİKOP koordinatörleri, Üniversitemiz UNİKOP Genel Sekreteri Dr. Öğr. Üyesi Gökhan Filik ile UNİKOP yetkilileri katıldı.

2020 UNİKOP Dönem Başkanı Olan Üniversitemizden Yeni Projeler

Toplantı üniversitemizin tanıtım filminin izlenmesi ile başladı. Tanıtım filminin ardından Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve UNİKOP Stratejik Planlama Kurul Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kurt, kısa bir sunum yaparak UNİKOP’un kuruluşu ve şimdiye kadar gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında bilgiler verdi. UNİKOP’un bölge üniversitelerinin iş birliği içinde çalışmasına, akademik ve sektörel anlamda faaliyetler yürütmesine katkı sağlamak için kurulduğunu dile getiren Prof. Dr. Mustafa Kurt, 2013 yılında Selçuk Üniversitesinin, 2014 yılında Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinin, 2015 yılında Aksaray Üniversitesinin, 2016 yılında Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesinin, 2017 yılında KTO Karatay Üniversitesinin, 2018 yılında Necmettin Erbakan Üniversitesinin, 2019 yılında Kırıkkale Üniversitesinin UNİKOP Dönem Başkanlığı görevini yürüttüğünü söyledi. 2020 yılında UNİKOP Dönem Başkanlığı görevini üniversitemizin yürütecek olmasının kendilerini çok mutlu ettiğini belirten Kurt, 2020 döneminde yapılması planlanan faaliyetleri anlattı.

Dönem başkanlığını üniversitemizin yaptığı UNİKOP Stratejik Planlama Kurul Üyeleri ve Koordinatörler Toplantısında 2020 yılında UNİKOP üyesi üniversitelerin yapacağı faaliyetler hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. Yapılan değerlendirme sonucunda dönem başkanı olan üniversitemizin organizasyonunda UNİKOP üyesi üniversitelerin yapacağı faaliyetler belirlendi.

Toplantı katılımcılarla hatıra fotoğrafının çektirilmesinin ardından sona erdi.