17 Eylül 2023 tarihinde gerçekleştirilen AHİYÖS sonucuna göre üniversitemiz öğrencisi olmaya hak kazananların, online başvuruda belirtmiş olduğu tercihlerden birine kesin kayıt işlemlerinin yapılabilmesi için YÖK Yurt Dışından Öğrenci Kabulüne İlişkin Esaslara ve Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Yurt Dışı öğrenci Alım Kontenjanına Başvuru ve Kayıt Kabul Yönergesine göre evraklarınız değerlendirilecek olup kesin kayıt işlemleriniz gerçekleştirilecektir. 
 
2 Ekim Pazartesi gününe kadar kayıt esnasında gerekli evraklarınızı Dış İlişkiler Ofisine getirmeniz gerekmektedir.


KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

Kayıtlar şahsen Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığında yapılacaktır. Vekalet ile kayıt yapılmamaktadır.18 yaşından küçük olanların kayıt olabilmeleri için Muvafakatname gerekmektedir.

(1) Lise Diplomasının aslı ve Ülkelerindeki Türkiye Büyükelçiliğinden ya da Konsolosluğundan onaylanmış Türkçe Çevirisi.

(2) TC uyruklu veya Çift uyruklu olan adayların, Öğrenim gördükleri kurumdan Lise öğrenimlerinin tamamını(Türkiye veya KKTC dışında) yabancı bir ülkede tamamladıklarını gösteren belge getirmesi zorunludur.

(3) Adayların lise diplomalarının Türk liselerinden alınan diplomalara denk olduğunu gösteren ve T.C.
Milli Eğitim Bakanlığı’ndan ya da ülkelerindeki Türkiye Büyükelçiliği’nden
alınacak “ Denklik Belgesi ”. (Denklik belgeleri için 3 ay ek süre verilecektir)

(4) Not Durumu belgesinin (Transkript) aslı ve Ülkelerindeki Türkiye Büyükelçiliğinden ya da Konsolosluğundan onaylanmış Türkçe Çevirisi.

(5) Ahi YÖS veya Tr YÖS sınav Sonuç Belgesi .

(6) Yabancı uyruklu öğrencilerin Türkiye’de yasal ikametinin olup olmadığına bakılacaktır.
*Öğrencinin Türkiye’ye giriş tarihine bakılacak, vize muafiyeti sona erenler kayıt edilmeyecektir.
*Vize muafiyeti süreleri her ülke için farklı uygulanmaktadır. *Öğrenciler Ülkelerine ait süreyi konsolosluklardan, internetten veya İl Göç İdaresinden öğrenebilirler.

(7) Mavi Kartlılar için Mavi Kart fotokopisi

(8) Çift Uyruklu Öğrenciler için Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (Nüfus Müdürlüklerinden alınabilir.)

(9) Pasaport ve Türkçe çevirisi

*Kişinin Başvuru ve/veya kayıt esnasında teslim etmiş olduğu belgelerin sahte olduğunun tespit edilmesi halinde kaydı silinecek ve tüm öğrencilik hakları iptal edilecektir.