AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ
Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı
2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Kayıtları İçin Ön Kayıt Başvuru Duyurusu

Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı’nda açılacak programların belirlenebilmesi için ön kayıt alınacaktır. Üniversitemiz Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı’na ön kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerimiz 19 Kasım - 24 Kasım 2015 tarihleri arasında web sayfamızda yer alan çevrimiçi ön kayıt formunu eksiksiz olarak doldurup, ön kayıt işlemlerini gerçekleştirebilirler.
Üniversitemize Yüksek Öğretim Kurulu tarafından belirlenen kontenjan, öncelikle Son Sınıfta Okuyan ve Mezun öğrencilerimiz için kullanılacaktır (Mevut kontenjanın % 75’i). Diğer üniversitelerden ön kayıt yapacak adaylardan sadece mezun adaylar Üniversitemiz tarafından açılan Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına başvuruda bulunabilirler (Mevut kontenjanın % 25’i).
Ön kayıt sırasında mezun durumdaki adayların mezuniyet notunu, devam eden öğrencilerin ise genel akademik not ortalamalarını (GANO) yüzlük sisteme uygun olarak elektronik ön kayıt formuna girmeleri gerekmektedir. Bu bağlamda dörtlük sistemde mezun olan adaylar, notlarını kendi üniversitelerinin yüzlük not sistemini esas alarak ön kayıt başvuru formuna girmelidirler. Eğer adayların mezun oldukları üniversiteler notlarının yüzlük karşılığını belirlememişlerse adaylar, Yüksek Öğretim Kurulu’nun “4’lük Sistemdeki Notların 100’lük Sistemdeki Karşılıkları Çizelgesi”ni esas alarak notlarını 100’lük sisteme dönüştürüp elektronik başvuru formuna işlemelidirler.
Elektronik Ön Kayıt Formundaki yanlış beyanlardan kişilerin kendileri sorumlu olup hak kaybından ötürü hiçbir talepte bulunamazlar.
Adaylara ve öğrencilerimize önemle duyurulur.

Ön Kayıt Başvuru Formu İçin Tıklayınız…