Öğretim Üyemiz Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanlığına Seçildi

Üniversitemiz  Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Kazım Kaya, üç yıl süreyle Kırşehir Amatör Spor Kulüpleri Federasyon (ASKF) Başkanlığına seçildi. Yrd. Doç. Dr. Kazım Kaya, başkanlığa seçildikten sonra yaptığı açıklamada, Türkiye'nin en büyük sivil toplum teşkilatının Kırşehir Şubesine başkan olmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi. Yrd. Doç. Dr. Kazım Kaya federasyonun amaçlarına ilişkin şunları söyledi: “Amacımız, spor kulüpleri, yöneticileri ve sporcular arasında birlik sağlamak, tüm spor dallarında faaliyet gösteren kulüplerin durumlarının her zaman daha iyi olmasını sağlamak, amatör sporun ve yapının içindeki pay sahiplerinin sahip oldukları hakları geliştirmek ve iyileştirmek.”

Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu’nun (TASKK) kurulduğu günden bu yana amatör sporun sesi olmaya öncelik verdiğini belirten Kaya,1980 yılında kurulan TASKK’ın 2010 yılında 30.yılını görkemli bir şekilde kutladığını ifade etti. Kaya, “Konfederasyon kuruluşunun 40. ve 50. yıllarında da amatör spora kazandıracağı önemli katkılarla ülkemiz sporunda yerini daha da pekiştirecektir.” dedi. Kırşehir'deki amatör sporların geliştirilmesi için çalışacaklarını vurgulayan Yrd. Doç. Dr. Kazım Kaya, Türk amatör sporunun gelişmesine katkıda bulunacaklarını sözlerine ekledi. Ayrıca Kaya, "Üç yıl için göreve gelen yönetim kurulumuz, çok genç isimlerden oluşmaktadır. Gayemiz, üye kulüplerin kaynak ve güçlerini birleştirerek, yardımlaşmak, ortak kullanılabilecek araç ve gereçlere sahip olmak, saha ve tesisler kurmak ve kullanmak, birlikte sportif eğitim olanaklarını sağlamak ve öğreticilerin istihdamı için önlemler almak, üye spor kulüplerine her alanda destek olup yardım etmek.”dedi.