Üniversite Personelimiz Kurumsal Dış Değerlendirici Olarak Görevlendirildi

Üniversitemiz Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi Fakülte Sekreteri Ekrem Öztürk, Yükseköğretim Kurumu (YÖK), Kurumsal Dış Değerlendiricisi olarak görevlendirildi. 23 Temmuz 2015 tarih ve 29423 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmelik gereği görev yapacak olan Ekrem Öztürk,  Yükseköğretim Kalite Güvencesi Yönetmeliği’nin yükseköğretim kurumlarının her yıl iç değerlendirme raporlarını hazırlayarak Yükseköğretim Kalite Kuruluna iletmeleri ve beş yılda en az bir defa Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından yürütülecek dış değerlendirme sürecinden geçmeleri ile ilgili süreçleri takip edecek.

Değerlendirici seçimi, takımların oluşturulması ve eğitim sürecinin bu yıl ilk kez uygulanacak olması durumu da dikkate alınarak bu yılki değerlendirme sürecine yaklaşık 20 yükseköğretim kurumu ile başlanmasına karar verildi. Bu süreci yürütmek üzere Kurumsal Dış Değerlendirme Yönergesi kapsamında Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından oluşturulan Değerlendirici Havuzunda yer almak üzere “Kurumsal Dış Değerlendirici” olarak görevlendirilen Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi Fakülte Sekreteri Ekrem Öztürk’e yeni görevinde başarılar diliyoruz.