Merkez Kütüphanemiz Kitap Okuma Alışkanlığı İçin Çalışmalarına Devam Ediyor

Üniversitemiz Merkez Kütüphanesi tarafından 2016 yılı içerisinde sürdürülen Kitap Destek Projesinin üçüncüsü Çayağzı Türk Eğitim Vakfı Zahide Garring Ortaokuluna gerçekleştirildi.

2016 yılının başından itibaren tüm kütüphane personelinin özverili çabalarıyla kitabevleri, yayınevleri ve kırtasiyelerden destekler alarak yürütülen kitap destek çalışmalarıyla toplumun her kesiminden bireye kitap okuma alışkanlığının kazandırılmasını hedefleyen Üniversitemiz Merkez Kütüphanesi, 30 Kasım 2016 tarihinde Çayağzı Türk Eğitim Vakfı Zahide Garring Ortaokulu öğrencileriyle bir araya geldi.

Okul yönetimi ile gerçekleştirilen sohbet sırasında, öğrencilere yaşam boyu kütüphane ve okuma alışkanlığı kazandırılabilmesi için yapılması gereken projeler ve destekleyici faaliyetlerin gerekliliği üzerinde duruldu. Sınıfların ve okul kütüphanesinin dizaynı aşamalarında öğrencilerin akademik eğitimleri yanında sosyal gelişimleri de ön plana alınarak düzenlenmesinin önemi karşılıklı olarak dile getirildi. 

Sınıflarında ziyaret edilen öğrencilere üniversite kütüphanesi daha erken yaşlarda tanışmalarının onlara farklı ufuklar açabileceği, bu ziyaretlerin ve ortaklaşa çalışmaların sürdürülmesinin önemi anlatıldı.