Kütüphane ve E-Kaynak Kullanımı Hakkında Tıp Fakültesi Öğrencileri Bilgilendirildi 

Üniversitemiz Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından Tıp Fakültesi öğrencilerine 12 Aralık 2016 tarihinde Fen Edebiyat Fakültesi Aşıkpaşa Salonunda kütüphane kullanımı ve e-kaynak kullanımıyla ilgili eğitim semineri verildi. Seminere Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Dilber Sarıkaya, Şube Müdürü Levent Kocaaslan, Kütüphaneci Okan Koç ve Duygu Tutkanevi ile Tıp Fakültesi öğrencileri katıldı.

Seminerde kütüphane kullanımı ve e-kaynak kullanımını öğrencilere Kütüphaneci Okan Koç anlattı. 

Kütüphane kullanımı ve e- kaynak hakkında detaylı bilgiler veren Kütüphaneci Okan Koç,  öğrencilerin sıklıkla karşılaşacakları sorunlarla ilgili açıklama yaptı. Eğitim dönemi boyunca sabah saat 08.00 ile 21.00 arası hizmet verdiklerini dile getiren Koç, web sayfasında birçok kategori bulunduğunu ve bu kategorilerin öğrencilerin kullanımı açısından faydalı olduğunu vurguladı. Sesli Kitap’tan tutun da engelli hizmetlerine kadar birçok alanda bilgi sahibi olunabileceğini söyleyen Koç, kütüphanedeki bilgi kaynaklarının ulusal ve uluslararası düzeyde olduğunu söyledi.

 

70 dilin üzerinde farklı seçenekle seslerin kaydedilebildiğini, dokümanların tekst ve kaynak indekslerine erişilebileceğini anlatan Kütüphaneci Okan Koç, seslendirilmiş bilgi kaynaklarının dili geliştirmeye de katkı sağladığını vurguladı.  Web sitelerindeki bazı seçenekler hakkında da bilgiler veren Koç, kitap istek formu ile kütüphanede bulunmayan kitapların alınmasını sağlayabileceklerini söyledi. Kütüphane Memnuniyet Anketinin de sürekli güncellendiğini, kütüphane kullanıcıların istek ve şikâyetleri üzerine değerlendirildiğini söyleyen Koç, kitap ücretleri, kitap ayırma, bilgi kaynaklarının sosyal medyada paylaşılabilirliği gibi konulara da değindi.  

Öğrencilere e-kaynak hakkında da bilgiler veren Okan Koç, öğrencilerden en çok “Çevrimiçi Kaynak Ara” butonunu kullanmalarını istedi. Online kataloğu tararken nasıl kullanılması gerektiğini içeren kullanma kılavuzunun da bulunduğunu söyleyen Koç, kütüphanede kitap tarama hizmetinin de başladığını ve 20 sayfaya kadar kitapların taranabildiğini vurguladı.