Ahi Baba Ahilik Kültür ve Medeniyeti Dersi Kapsamında Ebelik ve Çocuk Gelişimi Öğrencileri ile Buluştu

Ahi Baba Mustafa Karagüllü, 16 Aralık 2016 tarihinde Sağlık Yüksekokulu Ebelik ve Çocuk Gelişimi öğrencileri ile "Ahilik Kültür ve Medeniyeti" dersi kapsamında buluştu. Yrd. Doç. Dr. Gülşen Arslan Atay ve öğrencilerinin daveti üzerine Üniversitemiz Sağlık Yüksekokulunda öğrencilerle bir araya gelen Ahi Baba, Ahiliğin Türkiye genelinde kutlamasını sağlayan yasanın, oluşum süreci anlattı.

Osmanlı Devleti'nin kuruluş ve gelişme aşamalarındaki süreçlerde Ahiliğin önemine değinen  Karagüllü, Osman Gazi ve Orhan Gazi'nin de Ahilik Geleneğinin en önemli temsilcilerinden olduğunu ifade etti. Ahilik felsefesinin, genç nesillere aktarılmasının öneminden bahsederek "Bizler Ahilikteki vatan ve millet sevgisini gençlere aşılayabilmiş olsaydık, 15 Temmuz gibi kara bir günü yaşamazdık." dedi. Ahi Baba Mustafa Karagüllü, 2017-2018 eğitim öğretim döneminde "Ahilik Kültür ve Medeniyeti" dersinin, üniversitemiz ders müfredatına eklenmesinin isabetli ve önemli olduğunun altını çizdi.