Üniversitemiz Genç Yazarlar Topluluğu İlk Etkinliğini Gerçekleştirdi

Üniversitemiz Genç Yazarlar Topluluğu tarafından 23 Aralık 2016 tarihinde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kazakistan Amfisinde “Kendi Evrenine Yolculuk” adlı konferans düzenledi. Konferansa İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Oktay Aktürk, Kırıkkale Üniversitesinden Öğr. Gör. Baybarshan Ali Kazancı, Üniversitemiz Genç Yazarlar Topluluğu Başkanı Akın Bolat ile birlikte çok sayıda öğrenci katıldı.

“Kendi Evrenine Yolculuk Konferansı” Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı., Açılış konuşmasını Genç Yazarlar Topluluğu Başkanı Akın Bolat yaptı. Bolat konuşmasında Kayseri ve İstanbul’da meydana gelen terör olaylarını kınadı. Genç Yazarlar Topluluğu olarak ilk etkinliklerini yaptıklarını söyleyen Akın, bu tür etkinliklerle güzel kazanımlar elde edeceklerini dile getirdi.

Açılış konuşmasının ardından Kırıkkale Üniversitesi Öğr. Gör. Baybarshan Ali Kazancı “Kendi Evrenine Yolculuk” adlı sunumunu yaptı. Sunumuna İstiklal Marşımızın beşinci kıtasını okuyarak başlayan Kazancı, Mili Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşındaki ayrıntılara dikkat çekti. Üniversite evimizdir diyen Kazancı, öğrencilerin evlerine nasıl özen gösteriyorlarsa üniversitelerine de aynı özeni göstermeleri gerektiğini söyledi. Kazancı: “Üniversiteniz gelişiminize katkı sağlar. Üniversitenizi eviniz gibi görürseniz başarıyı yakalarsınız.” dedi.

Öğrencilerin kendilerine hedef belirlemeleri gerektiğini söyleyen Baybarshan Ali Kazancı, “Hedefiniz belirli değilse, yaşadığınız hayat size boş ve anlamsız gelir. Çünkü rotası belli olmayan gemi yolunu bulamaz.” dedi.