Öğretim Elemanlarımız Kırşehir’in Jeolojik Yapısını Anlattı

Üniversitemiz Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Zeynel Başıbüyük ve Kaman Meslek Yüksekokulu Öğretim Elemanı Öğr. Gör. Dr. Gökhan Ekincioğlu, 31 Ocak 2017 tarihinde KTV ekranlarında yayınlanan “Kampüste Bu Hafta” programına konuk oldular.

Kırşehir'in jeolojik yapısına ilişkin bilgilerin konuşulduğu programda Kırşehir'in doğal taş potansiyeli ve yatırım imkanlarına ilişkin değerlendirmeler yapıldı. Doğal taşların kullanım alanlarına ilişkin bilgiler veren öğretim elemanlarımız, ilimizdeki granit, mermer, oniks ve traverten alanları ve bu alanların ilimize olan katkılarından bahsetti.

Üniversitemizin de bu alanda çalışmalar yaptığını anlatan öğretim elemanlarımız, ilimizin yanı sıra çevre illerden de gelen talepler doğrultusunda madenler üzerine araştırma yaptıklarını belirtti.