TEMA Vakfı Kırşehir İl Temsilciliğine Öğretim Üyemiz Yrd. Doç. Dr. Sultan Kıymaz Seçildi

Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Kırşehir İl Temsilciliğine 3 Şubat 2017 tarihinde Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sultan Kıymaz seçildi 

TEMA Vakfının, topraklarımızı tehdit eden erozyon ve çölleşme ile mücadelede toplumsal duyarlılığı olan ve doğal varlıkları koruma amacı güden gönüllü bir kuruluş olduğu biliniyor. TEMA’nın, doğal varlıkları korumak, su varlığının korunması ve tarımsal kuraklık, çoraklaşma ve çölleşmeyle mücadele etmek gibi faaliyetleri bulunuyor. 

Türkiye genelinde 635 bine yakın gönüllüsü bulunan vakfın Kırşehir İl Temsilciliğine seçilen Öğretim Üyemiz Yrd. Doç. Dr. Sultan Kıymaz yeni görevi konusunda heyecanlı olduğunu dile getirerek bir açıklama yaptı:  “ TEMA’nın en büyük gücü her zaman gönüllüleri olmuştur. Sahip olduğu doğal varlıkları ile ilimizde sürdürülebilir yaşamı korumak üzere gönüllü ekibimle birlikte var gücümüzle çalışacağız. Bunun için gönüllü sayımızı arttırıp ilimize doğa ve çevre konusunda en üst düzeyde katkı sağlayacağız.”